inuuteq-storch_keepers-of-the-ocean.jpg

Grønlandske Inuuteq Storch repræsenterer Danmark på Venedig Biennalen 2024

Den grønlandske fotograf Inuuteq Storch er udpeget til at repræsentere Danmark på Venedig Biennalen 2024.
Inuuteq Storch, som er udstillingsaktuel på Nordatlantens Brygge, er udpeget til at repræsentere Danmark ved Venedig Biennalen 2024, siger Karin Elsbudóttir, direktør, Nordatlantens Brygge.
Grønlandske øjeblikke Inuuteq Storch præsenterer i den aktuelle udstilling _Grønlandske øjeblikke_ på Nordatlantens Brygge et udvalg af sine egne nyeste fotos side om side med fotografier taget af Grønlands første fotograf John Møller (1867-1935).
Storchs egne værker fra serien _Keepers of the Ocean_er er en personlig skildring af livet i Sisimiut, hvor kunstneren selv bor.
I sine billeder har Storch fokus på hverdagslivet og hjemmelivet. Det er de hurtigt fangede øjeblikke – hans generations dagligdag. Inuuteq Storch fotograferer næsten som om, kameraet var en del af hans krop.
Parallelt med sit eget fotografiske arbejde er Inuuteq Storch optaget af at arbejde med fotografisk arkivmateriale. Ved at trække fortidens grønlandske fotografier frem påpeger han, at blikket aldrig kun er gået én vej.
Inuuteq Storch (f. 1989) er uddannet fotograf fra Fotoskolen Fatamorgana og International Center of Photography i New York. Han bor og arbejder i Sisimiut. Siden 2009 har han udstillet i Grønland og bl.a. de nordiske lande, New Zealand og USA. Han har udgivet flere fotobøger, senest _Keepers of the Ocean_ (2022) og (John Møllers værker) _Mirrored_ (2021)
Udstillingen på Nordatlantens Brygge kan ses frem til 29 maj.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.