arctic-creatures_throne-of-poseidon-2022_2023_-arctic-creatures.jpg

Islandske Arstic Creatures på Nordatlantens Brygge

UDSTILLING PÅ NORDATLANTENS BRYGGE 10. JUNI – 10. SEPTEMBER 2023
Velkommen til _Arctic Creatures. _En islandsk kunstnergruppe der med høj energi, humor og indsigt sætter emner som menneskets forhold til naturen, maskulinitet og plasticforurening i spil gennem iscenesatte fotografier og skulpturer. _ _
Hrafnkell Sigurdsson, Óskar Jónasson og Stefán Jónsson er barndomsvenner med en fortid i Reykjaviks firserpunk. Da de som midaldrende og etablerede i hver deres kunstneriske karriere begyndte at tage på ture ud i naturen sammen, oplevede de, at de ikke bare mødte sig selv og det sublime, men også en masse affald. Snart fik deres ture ud i den islandske ødemark et nyt formål, idet de begyndte en nu tiår lang praksis med at iscenesætte sig selv og hinanden i vilde tableauer on location.
Kunstnerne agerer selv hovedpersonerne i lige dele komiske og tragiske scener, koreograferet og iscenesat ved hjælp af materiale, skrald såvel som tang, fundet på stedet. Kunstnerne går linen ud, når de, kun iklædt det mest nødtørftige, optræder i rollen som mytologiske væsner eller tilsyneladende parafraser kunsthistoriske værker.
Deres værker indskriver sig også som en kommentar til den forestilling om maskulinitet, der stadig er knyttet til begrebet ekspedition (ikke mindst den nordiske), og det at overskride egne grænser i mødet med naturen. Det er begavet, teatralsk og hysterisk, og samtidig en klimabevidst hilsen, der viser, at mennesket konstant bliver indhentet af sine egne forestillinger og eget skidt.
Om kunstnerne
Bag Arctic Creatures står tre islandske kunstnere: billedkunstner Hrafnkell Sigurdsson, filmskaber og instruktør Óskar Jónasson og skuespiller og teaterinstruktør Stefán Jónsson. Igennem en årrække (2012-23) har de arbejdet sammen om fotografiske værker, der udspiller sig i den islandske ødemark.
Udstilling: 10. juni 2023 – 10. september 2023 Fernisering: Lørdag 10. juni kl. 15-17. Kunstnerne vil være tilstede. Musik ved Gísli Galdur. Jónas Ásgeir Ásgeirsson spiller harmonika i værket _The Throne of Poseidon_ Rundvisning: Søndag 11. juni kl. 13.30-14 viser kunstnerne rundt i udstillingen. Gratis mod reservering Åbningstider: Alle hverdage kl. 10-17, weekend kl. 12-17There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.