Hvad vil vi?

Hvad er ideen med CHK?
Christianshavn har en lang historie. Det blev Christianshavn grundlagt som fæstningsby af Christian IV i 1619, men blev indlemmet under København i 1675. Helt op i 1800-tallet blev den ikke desto mindre opfattet som en selvstændig by, og der er stadig stor selvstændighedsfølelse i bydelen. Vi syntes derfor at Christianshavn havde brug for et mødested for christianshavnere og andre med interesse for Christianshavn og lavede CHK i det håb at CHK kunne bruges som kilde til information og debat om hvad der sker i bydelen. Vi håber også at de lokalpolitisk aktive kræfter vil bruge sitet som en måde at kommunikere til christianshavnerne om hvad der sker i deres lokale område.
Christianshavn har i mange år haft en legendarisk lokalavis, der kommer en gang om måneden under navnet ”Christianshavneren”. Selv om den er reklamefinansieret, er de lokale flittige gæsteskrivere, og debatten fylder meget i avisen. Vi ser os lidt som en elektronisk pendant til Christianshavneren, men kan reagere hurtigere og med andre virkemidler.

Hvad vi lægger vægt på
Det er meget vigtigt for os at alt hvad der står eller bliver sagt på sitet, er rigtigt. Derfor er vi meget omhyggelige med at tjekke at tal og navne og titler osv. er rigtige, og hvis vi alligevel gør noget forkert, sørger vi for at det bliver rettet straks.
Det er også meget vigtigt at vores indlæg har et indhold og dermed er vedkommende, samt at de fremtræder med en vis professionalisme. Mange af vores TV- indlæg ligner TV2 Lorry, men er typisk lidt længere.

Hvem er vores målgruppe?
Alle, som bor på eller interesserer sig for Christianshavn.

Hvem er med?
CHK er egentlig en forening med nogle vedtægter og en bestyrelse, men i det daglige er der kun få aktive. Til gengæld kan vi trække på en række folk med erfaring indenfor foto, lys, lyd, journalistik, dokumentar, programmering osv. Så CHK er ikke en velsmurt redaktion, men i høj grad det, som de der er med, gør det til. Ambitionerne er tit store, men skal så afstemmes med det realistiske, når alt foregår ved frivilligt arbejde.

Er Christianshavns Kvarter kendt?
På Christianshavn ved folk efterhånden godt hvem vi er, de sender os meddelelser om arrangementer o.l., og nogle af vores indslag har været set flere tusinde gange, især dem der handler om vandet og havnen og kirken. Vi har nu over 2000 unikke hits på siden om måneden ud af en målgruppe på 10.000 indbyggere, og i betragtning af at vi ikke har gjort alverden for at annoncere for os selv, må man sige at det er ganske godt.

Hvem bestemmer på CHK?
Der er ikke nogen der ejer Christianshavns Kvarter eller siger hvordan det skal være. Det hele drives at glæden over at lave noget, nogen måske bliver glade for at se. Christianshavns Kvarter er summen af dem der laver indslagene og et sted hvor også du kan folde dig ud og blive god til at lave TV-journalistik.

Hvordan er økonomien?
Der er ikke nogen økonomi i CHK. Ingen reklamer, ingen indtægter, men stort set heller ingen udgifter. Når vi behøver udstyr, søger vi om tilskud.