metro_paaskeharer_rasmus-berthelsen_nuuksplads_200pct.jpg

Der er historiske harer løs i Metroen

Foto: Rasmus Berthelsen

Find historiske harer i Metroen – og HuskMinPåske på Københavns Museum
Holder du påskeferie i København? Så hop på Metroen og mød Elvihare Madigan, Ninus Bang og Henrik Ponhoppidan. Fra den 3.-10. april kan du tage på den store påskeharejagt i M3 Cityringen, hvor 17 historiske personer er blevet forvandlet til påskeharer i et samarbejde mellem Metroselskabet og Københavns Museum. Sidnævnte sted venter dig endnu flere spændene påskeaktiviteter.
Du kan deltage i påskejagten 3.-10. april ved at scanne en QR-kode i M3 Cityringen med din eller din voksnes smartphone. Hvis du er en flittig harejæger og fanger 5 historiske harer, kan du få en sød lille chokoladehare i museumsbutikken på Københavns Museum. Bare hop af på Rådhuspladsen Metrostation og gå de 5-10 minutters vej hen til museet lige bag Rådhuset, hvor der er endnu flere spændende historier om København. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind.
“Ideen om de historiske harer tiltalte os fra første færd; på en uformel måde og med humor får både børn og voksne her fortællingen om en række historiske personer, som har færdedes de steder, hvor M3 Cityringen i dag har sine stationer. I fortællingerne om Elvihare Madigan, H.C. Haresen og Stam P. mødes fiktion og fakta på en måde, som gør historien tilgængelig for mange flere. Vi håber, at alle der i påskeugen støder på et par hareører og harer i historisk inspirerede dragter i Metroen (og omegn) stopper op og får lyst til at vide mere om, hvad der skete i fortiden på netop det sted; om dem, der tidligere befolkede byen, eller om hovedstadens historie generelt, som vi fortæller på Københavns Museum”, udtaler Vivi Lena Andersen, Formidlingsleder på Københavns Museum.
Læs mere om den store påskeharejagt her: m.dk/hop-med-metroen-paa-harejagt/ [1]

Flere påskeaktiviteter venter på Københavns Museum:

HuskMinPåske! Kom til påske i farver med Ib Antonis smukke plakater, HuskMitNavn skattejagt, farverige Christian 4. og fortidens kulører
Farvede æg i en rede med de sødeste fugle er blot et af mange ikoniske motiver, du kan se i vores nyeste udstilling om plakatkunstneren Ib Antoni, “Da København blev Wonderful”. Mindst lige så mange farver – hvis ikke flere – er der på street-kunstneren HuskMitNavns finurlige plakat for Københavns Museum, som er omdrejningspunktet for en spændende skattejagt museet rundt. Forbløffende nok er der også farver på en del af de rester af Københavns forsvundne byporte, klostre og kirker, som arkæologerne finder, og som du kan komme helt tæt på og høre om i Arkæologisk Værksted i påskeweekenderne.
Se den nye udstilling med de smukkeste farver: Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni
Fra 1. april hver dag kl. 9-18, torsdag kl. 9-21
Den smilende havfrue, den flinke garder – de fleste kender motiverne i æstetisk 60’er-streg og farvepalet. Men hvem har skabt de ikoniske motiver? Få den utrolige historie om plakatkunstneren Ib Antoni, som var verdenskendt i 50-70’erne, men hvis navn siden gik i glemmebogen. Udstillingen går bag om mennesket Ib Antoni og hans samtid. Her er både kendte værker, samt aldrig tidligere udstillede originale tegninger, skitser og designs, der var med til at sætte Danmark og danske produkter på verdenskortet.
Læs mere om udstillingen her: Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni | Københavns Museum (kk.dk) [2] HuskMinPåske! Skattejagt med HuskMitNavn – vind et påskeæg 😊
1.-10. april kl. 9-18, Skærtorsdag kl. 9-21
Hver dag i påsken kan du gå på skattejagt rundt på museet efter ting, du kan se på HuskMitNavns sjove, farverige museumsplakat. Plakaten viser forskellige finurlige mennesker, der befolker museet, og ikke mindst nogle af de spændende ting, du kan se her – kan du finde en spydspids, en flere hundrede år gammel sko eller en due fra Rådhuspladsen? og andre ting, der gemmer sig i udstillingen? Når du har været hele vejen rundt, kan du gå ned i caféen og bytte de poletter, du har indsamlet, til et lille påskeæg (max. et pr. barn) – og deltage i konkurrencen om et stort påskeæg! Køb entrébillet til de voksne her: Entrébillet (kk.dk) [3]

Familieaktivitet i påsken: Københavns forsvundne byporte, klostre og kirker Påske-weekenderne 1. & 2., 8. & 9. april kl. 12-16
Arkæologisk Værksted stiller skarpt på byen under byen: På rester af nu forsvundne bygningsværker, som arkæologerne finder i udgravninger rundt omkring i hovedstaden!
Det kan være hele fundamenter, store munkesten og søjler, skulpturer eller andre dele af udsmykningen fra byporte, klostre og kirker. Bygninger, som der i dag ikke er nogen som helst spor af over jordens overflade som byportene på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv. Se små og store bygningsdele, gamle kort og billeder fra udgravninger og hør, hvilke historier de kan fortælle om fortidens arkitektur. Aktiviteten finder sted i forbindelse med, at København i 2023 er World Capital of Architecture.
Aktiviteten er for både børn og voksne og finder sted i weekenderne i påskeferien, dvs. 1., 2., 8. og 9. april kl. 12-16 i Arkæologisk Værksted (Stormgade 20).
Tilmelding ikke nødvendig – kig forbi når I har lyst inden for åbningstiden.
Adgang med billet til Københavns Museum. Fri adgang for børn under 18 år ifølge med voksne.
Køb entrébillet til de voksne her: Entrébillet (kk.dk) [3]

Byvandring: Christian 4.s København
Hver lørdag og søndag i april kl. 13
Christian 4. er en af en de mest kendte og omdiskuterede danske konger. Gå i hans fodspor og se, hvordan han udvidede, ændrede og moderniserede København fra middelalderby til kongestad. Hør om Christian 4.s mange sider som konge, bygherre og renæssancemenneske, og se hvordan han har sat sit særlige præg på København. Byvandringen tager dig med forbi Gråbrødretorv, Børsen, Nytorv, Rundetårn og andre af renæssancens huse, torvepladser, kirker og bydele, der giver os et indtryk af bylivet tilbage i 1500- og 1600-tallet.
Børnebillet til byvandringen: Byvandring (Børnebillet) Christian d. 4.s København – Københavns Museum – Aktiviteter og omvisninger (kk.dk) [4] Voksenbillet til byvandringen: Byvandring Christian 4.s København – Københavns Museum – Aktiviteter og omvisninger (kk.dk) [5]

Links: ——
[1] m.dk/hop-med-metroen-paa-harejagt/
[2] cphmuseum.kk.dk/det-sker/da-koebenhavn-blev-wonderful-plakatkunstneren-ib-antoni
[3] webshop-historieogkunst.kk.dk/entrebillet
[4] webshop-historieogkunst.kk.dk/byvandring-boernebillet-christian-d-4-s-koebenhavn
[5] webshop-historieogkunst.kk.dk/byvandring-christian-4-s-koebenhavn

 

Foto: Rasmus Berthelsen, Rigmor Stampe, Liva Weel

 

Foto: HuskMitNavn
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.