De vilde blomsters dag

Hvert år på de vilde blomsters dag er der omvisninger overalt i Danmark af botanikere, der viser områdernes planter frem. I 2023 er det den 18. juni, og der er helt sikkert også et sted i nærheden af dig, hvor der er en tur. Som inspiration til dagen kan du her opleve en af Danmarks dygtigste botanikere vise rundt i et helt specielt naturområde i Nordsjælland, ”Vaserne” i nærheden af Holte. Det ligner lidt et dansk mangrove-område. I gammel tid var det så sumpet, så det var svært at køre i området med heste og vogn. Derfor lagde man kviste og kvas ud, og dem kaldte man ”vaser” og gav efterhånden området navn.
Hvis du vil med på De vilde blomsters dag, så tjek Botanisk Forenings hjemmeside for at finde en tur nær dig.

Programmet har premiere på DK4 den 17.4.2023.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.