Gudrun Hasle_FLAGJPG

Tretten kunstnere hejser flag

Hold øje med flagstangen foran Nordatlantens Brygge. Hver uge går et nyt kunst-flag til tops.

Udenfor Nordatlantens Brygge kan du fra den 21. januar til den 1. maj se et særegent flag. Hver fredag hejses et nyt flag. Flagene er skabt af tretten kunstnere fra Grønland, Danmark, Færøerne, Danmark-Korea, Tjekkiet og Norge.

Hvorfor flage?
At hejse et flag er en symbolsk og rituel markering af et nationalt territorium. Der er mange følelser og regler forbundet med det nationale flag. Grønlands flag Erfalasorput er et nyt flag, det blev hejst første gang i 1985.

Der findes også andre former for flag. Klubflag, målflag, bedeflag, signalflag. Alle flag kommunikerer i et sprog, man skal have lært for at aflæse det. Vanen kan gøre én helt blind for et flags symbolik. Flagene, vi udstiller på Nordatlantens Brygge, er kunst-flag og er mange forskellige bud på, hvad et flag kan betyde.

Fra Nuuk til Nordatlantens Brygge
Udstillingen er kurateret af kunstneren Gudrun Hasle og daværende formidlingsinspektør på Nuuk Kunstmueseum, Stine Lundberg Hansen, som i 2019 inviterede de tretten kunstnere til at skabe deres eget kunst-flag. Flagene blev hejst foran Holms Hus, det første grønlandske selvbyggerhus i den gamle Kolonihavn i Nuuk. På Nordatlantens Brygge er vi stolte over at få lov at vise udstillingen og kippe med flaget.

De medvirkende kunstnere er Miki Jacobsen (GL), Jóhan Martin Christiansen (FO), Gudrun Hasle (DK), Klara Hobza (CZ), Jeannette Ehlers (DK), Jacob Borges (DK), Gukki Nuka (GL), Ivínguak’ Stork Høegh (GL), Hesselholdt & Mejlvang (DK), Máret Ánne Sara (NO), Paarma Brandt (GL), Jette Hye Jin Mortensen (DK/KR) og Sonya Kelliher-Combs (US).

Læs mere på nordatlantens.dk/flag

 __________

FAKTABOX

FLAG / ERFALASOQ

Udstilling 21. januar 2022 – 1. maj 2022

på kajen foran Nordatlantens Brygge
Strandgade 91, Christianshavn,

1401 København K
nordatlantens.dk___________

PRESSEFOTO

Vedhæftede pressebillede af Gudruns Hasles flag ”Jeg vil garne være usynlig” (2019) er til fri brug, men skal krediteres (PR-foto: Nuuk Kunstmuseum)

_______________

YDERLIGERE INFO

Kontakt venligst:

Mai Misfeldt

Kommunikationsmedarbejder
mai@bryggen.dk 

+4527141166

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 Kbh. K.

www.nordatlantens.dk

Kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island — i hjertet af København

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.