MBH_Untitled_ (front)_Foto_Torben _Eskerod

IMPORT / EKSPORT Nordatlantens Brygge

GUDRUN HASLE (DK) / MARTIN BRANDT HANSEN (GL)

 Ny udstilling har fokus på kulturmødet mellem Grønland og Danmark.

  1. januar 2022 – 1. maj 2022

 Nordatlantens Brygge har fokus på kulturlivet i Nordatlanten og på at formidle landenes kunst og kultur for at styrke bevidsthed og viden om det Nordatlantiske.

Under overskriften IMPORT / EKSPORT præsenterer vi to udstillinger med to højaktuelle samtidskunstnere, der fra hver deres udgangspunkt har bevæget sig mellem Grønland og Danmark og som i deres kunst har forholdt sig til kulturmødet: Gudrun Hasle fra Danmark og Martin Brandt Hansen fra Grønland.

 Den 22 januar åbner Nordatlantens Brygge dørene til to udstillinger, der sætter fokus på kulturmødet mellem Grønland og Danmark. Udstillingerne stiller spørgsmål til kunstnerens/kunstens kulturelle eller nationale identitet, forholdet mellem hjemlandet og udlandet (at være hjemme, at være fremmed) og betydningen af udvandring/indvandring for den kunstneriske praksis.

Den kollektive historie

For både Martin Brandt Hansen og Gudrun Hasle er det at fortælle historien en central del af deres værk. Martin Brandt Hansen (1990) er født i Nuuk, men har boet i København i flere år og dimitterer denne sommer fra Kunstakademiet. Med sine værker, der både refererer til den antikke vase og den grønlandske maske og tupilak-figur retter han blikket mod den ”store”, kollektive historie. I sine værker arbejder han bl.a. med at forskyde tupilakken i skala og materiale. Den grønlandske kunsthistorie har været fortalt udefra, men nu vendes blikket på mange måder den anden vej.

Den personlige fortælling

Gudrun Hasle (1979) er optaget af den ”lille” biografiske historie, selv at tage ejerskab over fortællingen. Hun er ordblind, og hun deler generøst den sårbarhed, der ligger i det uperfekte. Fra 2018-21 boede Gudrun Hasle i Nuuk og på Import / eksport har hun taget udgangspunkt i udstillingen Jeg er / piuvunga, som hun viste på Nuuk Kunstmuseum i 2020, med værker der udsprang af mødet med den grønlandske kultur. På 1 sal vises Hasles værk min livshistiorge, som strækker sig over gulvets 180 kvm. Værket viste hun første gang på sit gulv på Nørrebro i 2017, nu er det genskrevet med opholdet i Grønland som ny erfaring.

Vedhæftede pressebilleder er til fri anvendelse mod kreditering angivet på billedet.

Download flere pressebilleder: https://www.nordatlantens.dk/da/presse/import-eksport/

Artist talks

Pga. corona-situationen åbner vi udstillingen uden fernisering. Men fejre skal vi selvfølgelig, så den 4. marts 2022 kl. 16.30 inviterer vi indenfor i huset til 2 x artist talks og et glas vin. Der er gratis adgang, men man skal tilmelde sig. Se nærmere på hjemmeside og Facebook.

For mere information kontakt:

Mai Misfeldt

Kommunikationsmedarbejder
mai@bryggen.dk 

+4527141166

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 Kbh. K

www.nordatlantens.dk

Kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island — i hjertet af København

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.