knud odde

Siden Arilds Tid

Illustration: Knud Odde

KNUD ODDE SIDEN ARILDS TID
Knud Odde var bassist i punk-bandet Sort Sol, men har i de sidste år manifesteret sig som grafisk kunstner. Titlen “Siden Arilds tid” signalerer noget ganske fortidigt og måske for længst glemt, og Odde tager da også en slags afsæt i de stilelementer fra den japanske kunst, som blev afgørende i parisiske kunstnerkredse fra 1880’erne med Gauguin, Van Gogh og Toulouse-Lautrec i spidsen. Thorvald Bindesbøll tog også del i disse svirrende impulser fra Østen, og både hans dekorative tiltag og den tids symbolistiske strømninger har virket ind på Oddes billed-paneler og gouacher. I oktober udsendes også i lommebogsformat en slags “artist-book” under titlen “Radio Rørdrum. Ord og billeder fra æteren” som vil kunne fås i galleriet. Her er samlet en række skæve citater der kredser om emnet maleri og kunstnerrollen samt hertil et udvalg af Knud Oddes billeder fra de sidste 5 år. Bogen er tilrettelagt af Michael Jensen. Maler og installationskunstner Cai Ulrich von Platen står for udstillingens design og opsætning. Cai Ulrich von Platen viste for et par år siden i samme lokaler “Udsigter”, hvor han gik i dialog med Pieter Bruegel den ældre.

ÅBENT ONSDAG – FREDAG KL.12 -17 OG LØRDAG KL. 11-15 BANJA RATHNOV GALLERI og CLAUSENS KUNSTHANDEL STUDIESTRÆDE 14 1. SAL
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.