Dog sledder Navarana Lennert from Sisimiut with one of her dogs in downtown Sisimiut in Greenland

Arktisk festival står for døren

Foto: Mads Pihl – Visit Greenland 

Kom til Arktisk Festival midt i København

Arktis optager os, men det er også langt væk. Nu kommer Arktis til hjertet af København, hvor du over to dage kan blive underholdt og undervist, se og lytte, smage og føle. Dyk ned i det righoldige program, der er noget for alle uanset alder og interesse.
Få seneste nyt i sagen om de tophemmelige kasser med mikrofilm som de danske myndigheder gemte i Grønland under den kolde krig for 70 år siden. Mød geologiprofessor Minik Rosing og hør ham fortælle rigsfællesskabets store familie. Forstå hvorfor det netop åbnede Isfjordscenter i Ilulissat har form som en vinge, når seniorarkitekt Kasper Pilemand folder projektet ud. Og tag med ud i verden sammen med medlemmer af Eventyrernes klub: Her kan du blandt andet møde Mille Porsild, som siden 1992, hvor hun kørte et hold Polar Husky-slædehunde på en tre måneder lang hundeslædeekspedition i Canada, har levet og rejst sammen med sine slædehunde på fantastiske ekspeditioner og i udmarvende løb.

Arktisk Festival
Festivalen finder sted midt i København på Kongelige Grønlandske Handels Plads, der gennem godt 200 år har været centrum for Danmarks relationer til Nordatlanten. I dag lever det arktiske miljø i bedste velgående og udfolder sig i de gamle historiske pakhuse, som i dag hedder Nordatlantens Brygge og Det Arktiske Hus.

Liv på Grønlandske Handels Plads.
Arktisk festival opdaterer dig på aktuelle geopolitiske problemstillinger, klimaets forandring og samspillet i Rigsfællesskabet og mellem nationerne i arktiske område. Men det er også stedet, hvor du kan møde arbejdende kunstnere og få smagsoplevelser, erhverve dig et kunstværk eller spændende litteratur. Hele Grønlandske Handels Plads vil summe af liv, og på Nordatlantens Brygge er der indrettet en stor café på 5. sal, hvor man kan kaste sig ud i lækkerier som sandwich med grønlandsk hellefisk og islandske vafler. Både i stuen og på 5. sal er der desuden et rigt udvalg af øl og vand fra Færøerne, Island og Grønland. Der er flere aktiviteter for børn. Om søndagen kan de f.eks. arbejde med at trykke deres egne postkort med motiver fra den arktiske flora.

Hvornår: lørdag 30.oktober – søndag 31 oktober

Hvor: Nordatlantens Brygge, Islands Ambassade og Det Arktiske Hus på Kongelige Grønlandske Handels Plads (for enden af Strandgade), 1401 København K

Hvem: Arktisk Festival er arrangeret af Nordatlantens Brygge og Det Grønlandske Selskab sammen med rejsebureauet Arctic Friend, Det Arktiske Hus, Færøernes Repræsentation, Grønlands Repræsentation og Islands Ambassade. Derudover deltager et bredt udsnit af organisationer med fokus på Arktis.

Pris Der er gratis adgang til festivalen
Se mere arktiskfestival.dk/
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.