Fodbold museeum

“Legends Tour”

Nu kommer EM-feberen til Christianshavns Torv med en tale af Kulturborgmester Franciska Rosenkilde.

Der bliver skrevet dansk fodboldhistorie, når Parken i København lægger græs til Danmarks indledende kampe ved sommerens EM. For at hjælpe hele Danmark med at komme i rød-hvid stemning har DBU og EURO 2020 skabt det mobile EM-museum ’Legends Tour’, der skal på tur i syv byer i Danmark.

På museet kan man se små film, billeder og det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra ’sommeren, vi aldrig glemmer’ og andre slutrunder.

Udover at kunne (gen)opleve Danmarks EM-historie, kan man også tippe en 13’er og være med i en konkurrence om fede præmier.

Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden. Det sker igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne kan desuden tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe ’ramte den lige i røven’.

DBU Opstiller et Fodbold EM-museum

Fredag 4. juni kl. 13.00 – 18.00, kl. 17.00 taler kulturborgmester Franciska Rosenkilde
lørdag 5. juni kl. 13.00 – 16.00

Desuden vil du kunne deltage i fodbold skudstyrke konkurrencer og fodbold-quizzer

Der vil være besøg af tidligere landsholdsspillere til snak, autografer og foto.

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.