lynetteholm cowi arkitema tredje natur

Demonstration mod Lynetteholm

Foto: COWI, Arkitema, Tredje Natur

Facebookgruppen STOP LYNETTEHOLM! arrangerer demonstration mod anlæggelse af Lynetteholm nu på LØRDAG den 29. MAJ 2021, kl. 12-14 ved Inderhavnsbroen i København, med Optog kl 10.30.

Program:

Kl. 10.30 Optog med får fra By & Havn, Toldboden til Inderhavnsbroen.
kl. 12.00 Velkommen til demonstration v/ Sebbe Selvig og Nicholas Woollhead, Stop Lynetteholm
kl. 12.15 Havmiljø v/ Kirsten Olrik, biolog, cand. scient., ph.d.
kl. 12.30 Demokratisk underskud v/ Marcello Morns, retoriker, tidl. Sydhavnens Folkemøde
kl. 12.45 Projektets økonomi v/ Per Henriksen, arkitekt
kl. 13.00 Paneldebat med bla. Gorm Gunnersen (EL), Kent Madsen (Københavner Listen), m.fl.

Anlægsloven for Lynetteholm forventes vedtaget i Folketinget den 4. juni 2021. Herefter kan etableringen af Lynetteholm være en realitet. By & Havn planlægger at gå i gang med anlæggelsen allerede i eftersommeren 2021.

Lynetteholm blev første gang præsenteret i oktober 2018 af Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Overborgmester Frank Jensen, midt mellem to kommunalvalg, uden en forudgående offentlig debat.

“Politikerne i København har glemt at tage borgerne med på råd om Lynetteholm. Danmarks største anlægsprojekt vedtages hu-hej-vilde-dyr imellem to kommunalvalg, uden tiltrængt helhedsplanlægning, og der spilles derfor hazard med byen, havnens badevand, sejlsikkerheden og Øresunds havmiljø. Det kan vi ikke være tjent med.”

Sebbe Selvig, Stop Lynetteholm.

En god by skabes MED dens borgere, ikke kun for dens borgere. Der er fremsat en omfattende og alvorlig kritik af store dele af projektet, og alligevel haster Folketinget vedtagelsen af anlægsloven igennem.

Lynetteolm, er en ny bydel der skal opføres midt i indsejlingen til Københavns Havn og huse 35.000 borgere (samme størrelse som Hillerød) plus lige så mange arbejdspladser, er gennemtrumfet uden borgerinddragelse, dialog og paneldebatter, og uden inddragelse af omegnskommunerne og Hovedstadsregionen, hvilket resulterer i øget folkelig modstand og mistillid til vores folkevalgte og vores demokrati. Derfor siger vi STOP LYNETTEHOLM.

Samtidigt med Lynetteholm-demonstrationen har S/K Lynetten fra Margretheholms Havn (hvis udsejling til Øresund vil blive blokeret i dagtimerne af en bro, hvor ca. 720 lastbiler i døgnet skal køre jord over til Lynetteholm) arrangeret en opmærksomhedssejlads, der vil mødes med demonstrationen på kajkanten ved Inderhavnsbroen.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.