dansk_arkitektur_center_bag_facaden_udstilling_foto_rasmus_hjortshoj_06_presse.jpg

Kom med bag facaden: ny udstilling på DAC

Gå på opdagelse i Dansk Arkitektur Centers nye udstilling Bag Facaden og bliv klogere på, hvilke overvejelser der ligger bag den arkitektur, vi omgiver os i hver eneste dag. Sæt sanserne i spil og hjernen i gear i jagten på at forstå fortællingen bag facaden.

Af Anna Cecilie Windahl Ellesgaard. Foto: Rasmus Hjortshøj

Onsdag den 21. april kunne Dansk Arkitektur Center igen slå dørene op for besøgende gæster og løfte sløret for centerets nye, store udstilling Bag Facaden. Gennem masser af cases, billeder, 1:1 installationer, arkitekturmodeller, film og interaktive elementer tager udstillingen sit publikum med i hånden og inviterer til refleksion, samtale og debat. Udstillingen giver de besøgende et indtryk af, hvad der foregår bag kulisserne, når arkitekter og byplanlæggere skaber de byrum og bygninger, der danner rammerne for vores hverdag.

Udstillingen er bygget op gennem fem set-stykker, der tilsammen skaber et øjebliksbillede af vores fælles danske arkitekturfortælling alt imens de med deres tredimensionelle elementer pirrer og påvirker gæstens stillingtagen. De fem set-stykker har hver deres fokusområde og perspektiv på arkitekturen. I et af de fem set er der blandt andet zoomet ind på naturen, hvor arkitekturen sættes i samspil med klimaet. Her bliver arkitekturen udfordret og sat i et bæredygtigt lys – for hvordan sikrer vi os at bygge bæredygtigt? I et af de andre set er det lyset, der er i fokus. Som et land på den nordlige halvkugle, har vi i Danmark en stolt tradition for at tænke lys og lysindfald, når vi bygger boliger, men er lys blot et privilegie eller er det en menneskeret? Gå på opdagelse i den dragende udstilling og bliv klogere på stort som småt.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.