grondlandske borneboger

Børnebøger i Grønland

Der er et stort behov for børnebøger skrevet ud fra grønlandsk sprog og kultur. Det prøver Rotary på Christianshavn nu at sætte fokus på og laver en lille indsamling, som man kan støtte med Mobile pay 3064 6722

På Grønlands nationaldag den 21. juni 2019 udkom fire grønlandske børnebøger med tilhørende forældrehæfter og siden er udkommet endnu nogle stykker i serien.

Temaerne ’den første tid sammen’, ’følelser’, ’sygdom’ og ’søvn’ blev valgt fordi disse emner optager småbørnsfamilierne. Der er efterspørgsel på bøger, som de allermindste børn kan spejle sig i. Derfor var det vigtigt, at de er tænkt og skrevet på grønlandsk. Sproget er relevant og stimulerende for alle børn i Grønland, uanset om forældrene foretrækker grønlandsk, dansk eller en kombination. Med disse 4 bøger bliver antallet af børnebøger skrevet til målgruppen på grønlandsk fordoblet!

De nye Manumina bøger handler om leg og bevægelse, kroppen, hygiejne og skole. Det hele fortælles gennem pigen Manuminas liv og oplevelser. Oplevelser som alle børn kan spejle sig i. Manumina bøgerne og forældrehæfterne udleveres gratis af sundhedsplejersker, jordemødre og pædagoger.

”Jeg håber, at rigtig mange børn og forældre vil få glæde af de nye Manumina bøger. Bøgerne handler om emner, som er vigtige for børns trivsel og sundhed. De kan derfor bruges som et redskab til forældre og andre voksne i forhold til at støtte børnene i deres naturlige udvikling.” Udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen og fortsætter:

”Jeg havde den fornøjelse at have de første Manumina bøger med til Qaanaaq i vinter, hvor de blev godt modtaget af alle. Det synes jeg er fantastisk. Det vidner om, at der er et stort behov for børnebøger, som er skrevet ud fra et grønlandsk perspektiv med tematikker som alle børn, forældre eller omsorgsgivere nemt kan se sig selv i.”

Projektet kan som sagt støttes via mobile pay.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.