Superkilen_hill-top_view WIKIpedia emily

Rejs udenhavns – til Nørrebro

Foto: Emily, Wikipedia under cc-by-2.0

Det foreslår Dansk arkitekturcenter, som gør opmærksom på deres app, der gør det let at finde og opleve arkitektur og byrum i København.

Som eksempel nævnes “Superkilen” på Nørrebro hvor Jakob Fenger fra kunstnergruppen SUPERFLEX fortæller om den ekstreme form for borgerinddragelse, der blandt andet betød, at kunstnerne rejste rundt i verden sammen med lokale beboere for at hente elementer fra deres hjemlande til Superkilen – en dansepavillon i Saint Louis, et Sound System på Jamaica og jord fra Palæstina. Mere end 50 lande er repræsenteret via de mange byrumsmøbler og -objekter.

”Superkilen er en fejring af friktion, en fortælling med by-inventar fra hele verden og et kunstværk. Det er, hvad der kan komme ud af at skabe et What If-scenarie og stille spørgsmålet; hvordan kan vi være forskellige sammen?”, siger kunstner Jakob Fenger fra SUPERFLEX.

Du kan hente deres app her https://apps.apple.com/dk/app/dac/id956959271?l=da og her https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.dac.app&hl=en

DAC er ligeledes aktuel med en fotoudstilling: “Fang din by” som kan ses foran DAC og som også står skiftevis ved Københavns Hovedbanegård, Valby Station og Høje Taastrup Station. Udstillingen er gratis.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.