sol vinni carsten

Ingen vind!

Kære alle,

Dette er dag 13 på søen. Vi er stadig lidt over 1000 sømil fra fastlandet og er midt i Hawaii Carrouselens højtryk. Dvs at der er ingen vind. Der har ikke været vind de sidste 3 dage og jf. vejrudsigten får vi ej heller vind de næste to dage. Derefter burde der være vind indtil vi kommer til fastlandet.

Det ser ud til at vi nok er på søen i 4 uger eller tæt derpå – så dette bliver den længste (tidsmæsigt) passage vi har haft. I morges dukkede der et skib op på vores AIS*, M/S Thalasse Pistis. Den var dog så langt væk at vi ikke kunne se den med det blotte øje. Det er det første skib vi har set siden vi forlod Hawaii.

Vores brændstofsituation begynder snart at blive alvorlig. Vi har en halv tank (70 liter) p.t. samt 80 liter i dunke. Vi har hældt 7 dunke på (140 liter). Vi bruger cirka 2 liter i timen og da vi skal beholde 40-50 liter til turen opad floden for at komme til Port Angeles (der ligger 50 sm inde i landet) betyder det at vi har 100 liter at brænde eller 50 timer (mere eller mindre). Som i kunne læse ovenover, får vi først vind om 2 dage (48 timer) så det kan godt gå hen at blive lidt at en gyser.

Nåh – men der er ingen fare på færde – hvis vi bliver nødt til det, lægger vi os bare stille i vandet og venter på at vinden kommer til os.

ellers er alt vel her

Carsten og Vinni

*) Automatic Identification System
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.