torvekiosk

LIV PÅ TORVET

NYT LIV PÅ TORVET

Kære Christianshavnere

Foreningen “Christianshavns Torvenetværk”, en broget flok af forskellige grupper, der alle har haft det til fælles, at de ønskede et pænere, grønnere, socialt Torv med plads til alle.

Lige nu ligner torvet en rodebunke, med pølsevogn, blomsterhandler, kaffevogne som alle står med ryggen til torvet og så man ikke kan se grønlænderstatuerne. Der står en stor grim reklamestander og en stor WC-bygning som en underlig “prop” i torvet.

Vi har afholdt diverse arrangementer i løbet af sommeren 2018, for at vise at torvet kan bruges til gode, hyggelige, opbyggelige og sjove ting.

Her i marts indkaldte vi så til stiftende generalforsamling til en forening som nu hedder “Christianshavns Torvenetværk”.

Der fortalte vi om vores drømme for Torvet, som er lige så forskellige som vi er mennesker i gruppen, hjulpet af en tegning af Torvet med; Ensretning mod byen, med bredere fortove med plads til ude servering og træer mellem fortov og cykelsti. Med mere grønt og en fin vand skulptur langs gaden. WC-bygning erstattes af de runde blå toiletter der står andre steder i byen, med en mere diskret placering og to stk. en ved Dronningensgade og en over langs kanalen.

Grønlænder statuerne skal ude midt på Torvet til deres oprindelige plads hvor de kan ses. Alle salgs boder og vogne skal ind på torvet langs brugsen, hvor de så vil få “ansigtet” ud mod Torvet.

Reklamestanderen ønsker vi væk, den skæmmer virkelig meget.

Der kom folk med i foreningen der kan noget med nogle flytbare højbede/bænke/scene som kan være med til at skabe nogle rum på Torvet.

Vi drømmer også om flere træer og en vand skulptur/sten ud mod gaden.

Man skal tænke Torvet fra mur til mur, altså helt fra Lagkagehuset til Brugsen.

Man skal komme kørende fra Knippelsbro (på cykel) og tænke Wouw jeg kører ind på et Torv.

Vi skal have gjort noget ved alle cyklerne, vi har helt overmodigt foreslået en cykelparkerings elevator.

Der sker det, senere på året, at Metro selskabet skal stormflodssikre. Det betyder at der skal betonvæg rundt om nedgange og udluftningskasserne skal hæves temmelig meget.

Vi fra Torvenetværket har foreslået, at man så sætter bænke på siderne (i stil med bænk på broen). Vi foreslog også, at man ikke genetablerede glasbur og halvtag, da mange syntes det fylder alt for meget på det lille Torv. Og at halvtaget ikke bliver brugt af ventende buspassagerer, men fungerer som halvtag for et mindre “værtshus”.

Til sidst men ikke mindst, vi har fået et godt samarbejde med forpagteren af Kiosken og åbner cafekiosken den 23. april. Vi håber at i Christianshavnere, erhvervsdrivende og andre der færdes på Christianshavn, vil støtte op om at Christianshavn får en café på torvet.

Kiosken vil blive drevet af “Christianshavns Torvenetværk”. Det er vores håb at caféen vil være med til at skabe nyt liv på torvet og vil være en start på de forskellige drømme for torvet.

Så kom og drik en kop kaffe, økologisk saft eller spis en is. Du er velkommen til at spise medbragt mad ved bordene, bare drikkevarerne og isen købes i kiosken.

Åbningstiderne vil være afhængig af vejr og tilgængelig frivillig arbejdskraft. Tanken er indtil videre at holde åben kl. 13.-17. ca. fem dage om ugen.

I første omgang med is, saft og kaffe, men det er tanken at der også med tiden skal sælges øl, vin og små snacks.

Liv omkring kiosken ser vi som en stor positiv forbedring, forhåbentlig til glæde for mange.

Alle kan blive medlem af “Christianshavns Torvenetværk” og få indflydelse på den videre udvikling. Der er 3 arbejdsgruppe i foreningen; 1. Liv i Kiosken; 2. Fysisk forhold og Arkitektur; 3. Aktiviteter og Arrangementer.

Medlemskab koster 50,00 kr. og kan indbetales på mobil pay; 953982 Husk at skrive Torv og dit navn.

Og så skriv en mail til; kh14@kk.dk med navn og mail. Samt et gruppenummer, hvis du kunne tænke dig at arbejde i en af grupperne.

Man kan også bare være medlem og komme med input ved de ca. 4 årlige møder.

Foreningen har brug for frivillige hænder og hoveder. Alt fra at tage vagter i caféen til at hjælpe foreningen med revisoropgaver. Og sidder du med helt andre kompetencer du tænker foreningen kan have glæde af, så kom frit frem. Hidtil har vi bl.a. været så heldige at få hjælp fra en frivillig plakat tegner og en arkitekt. Vil du støtte op om foreningen ved at være frivillig, så skriv til mail til: sharon.parker@kirkenskorshaer.dk eller mød op til møder i den arbejdsgruppe der har din interesse.

Vi håber I har lyst til at bakke op om foreningen og være med til at vi sammen skaber nyt liv på Torvet.

Hilsen foreningen ’Christianshavns Torvenetværk’
There are 2 comments

Add yours
  1. Birte Pedersen

    Kære Sharon
    Jeg Birte har tilladt mig at sætte din opfordring ind på Facebook Gruppen, Os fra Christianshavn med henvisning til denne hjemmeside. Bedste Hilsen Birte P.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.