P1021234

Københavns Kommune rydder op

Teknik- og miljøforvaltningens presseafdeling har sendt følgende som kommentar til betonstøvet på Christianshavn:

Forvaltningen vander først gaderne, så støvet ikke hvirvler op, når man efterfølgende fejer. Størstedelen af oprydningsarbejdet er færdiggjort i dag, men da ikke alle bilister har efterkommet det udstedte parkeringsforbud i gaderne, vil der ligge 10 til 20 pct. materiale tilbage. Forvaltningen fortsætter vandingen af gaderne og forventer at kunne fjerne størstedelen af det overskydende materiale i løbet af ugen op til påske (uge 16). Dermed forventes, det at støvproblemerne er stoppet, men der vil være skærpet opsyn med de pågældende vejstrækninger.

Det er ikke første gang, at forvaltningen bruger knust beton, men denne gang er man blevet ramt af nogle uheldige vejrforhold. Men man er også i gang med at finde ud af, om der måske har været anvendt for meget materiale ud nogle steder, som har været med til, at der er kommet så store støvskyer nu.

Grunden til, at forvaltningen bruger knust beton er dels, at det skal undersøges om fugningen på den måde kan holde længere, end når man bruger grus. Dels er det en del af forvaltningens genanvendelsesdagsorden, hvor man prioriterer at genanvende mest muligt materiale for at nedsætte kommunens klimaaftryk.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.