image

Masser af kajakker ad den blå rute

Tobias fra Kayak Republic byder velkommen fra kajkanten og Lars Fra Københavns Kommune fortæller om den nye blå rute.

Godt 30 kajakker tog lørdag turen fra Kayak Republic ved Knippelsbro ad den nye blå rute i inderhavnen. Det er Københavns Kommune, som har etableret to ‘overbærings steder’, så man nu i kajak kan komme helt fra B&W til den nye Cirkelbro over for Den sorte Diamant gennem kanalerne.

Kajakfolket var samlet til Den store Københavnertur arrangeret af Kayak Republic. Lars Anker Ankantyr fra Københavns Kommune var inviteret til at fortælle om Den blå Rute, som er etableret i samarbejde med lokale kajakroere og Christianshavns Lokaludvalg. Ideen er, at man skal kunne kajakke uden nødvendigvis at skulle ud i det trafikerede havneløb.

De to overbæringssteder ligger ved Kongebroen (ude ved husbådene på Holmen) og ved Værftbroen (ved indkørslen til Holmen på Prinsessegade). Der er lagt pontonbroer i vandet, så man kan lægge til og bygget gangbroer op til vejen, så kajakkerne kan bæres over. Se ruten her

Så skulle man møde en kajak på vej tværs over Prinsessegade eller Kongebrovej, ja. så er dette altså forklaringen.

image

Kajakkerne på vej i vandet ved Kongebroen.
There is 1 comment

Add yours
  1. Jane Lytthans

    Det er rigtig dejligt for kajakroerne, at de nemmere kan komme igennem de indre kanaler uden den voldsomme strøm og motorsejlads i Inderhavnen! Men, men men husk nu, at nogle af de farvande, som I sejler i i voldgravsområderne også er tilflugtsteder og ynglemuligheder for rigtig mange fugle,
    så HUSK HUSK sejl forsigtigt uden at forstyrre fuglene i sivskovene og lignende steder, ikke?


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.