ladHavnenLeve

“Lad os diskutere de store ting omkring havnen, ikke detaljerne”

“Gennem årene har mange forskellige planer for Københavns havn været udarbejdet, ofte i stor detaljerigdom, men de store, overordnede retningslinjer har manglet”, skriver Lad havnen Leve i et debatoplæg, som i aften blev præsenteret på mødet på Islands Brygge.
Oplægget stiller spørgsmål ved den sædvanlige praksis med at udsende detaljerede planer om kajstrækningerne i Københavns Havn. Men samtidig er der ingen der diskuterer rimeligheden ved at bygge boliger i havnen, hvilket indsnævrer arealet som kan besejles. Eller spørgsmålet om broer. Giver det mening at Københavns Kommune skriver at “havnen er din”, samtidig med at mastebådene, som i stor udstrækning giver havnen miljø, udelukkes fra havnen på grund af broerne? Eller hvor rimeligt er det i virkeligheden at By og Havn opkræver afgift for brug af vandet? Det er enestående i dette land. Er det overhovedet lovligt?
Forslaget lægger først og fremmest nogle grundlæggende principper for havnens udvikling fast og giver derefter nogle eksempler på hvordan principperne kan udmøntes i praksis.
“Principperne i denne rapport er helt realistiske og vil føre til en spændende, oplevelsesrig og levende havn, hvis de gennemføres. Men de kræver et aktivt tilvalg i Københavns Kommune. Uden dette går byen glip af en stor mulighed for at etablere et enestående miljø i Københavns Havn”, skriver Lad Havnen Leve, en forening, som oprindelig udgik fra Christianshavns Lokalråd.
Læs rapporten Den aktive havn
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.