Chop Sui

Chop Sui er efter sigende en ret, som blev opfundet på stedet af en kinesisk kok, som uventet fik et selskab ind på restauranten en sen aften, hvor han ikke lige havde regnet med at få gæster. Hvis det er rigtigt, slap han rigtig godt fra opgaven, for det er en særdeles velsmagende og delikat ret.

1 pakke stegt tofu (sojabønne-pasta. Man kan friturestege det selv, men det fås også stegt og klar til brug i kinesiske supermarkeder)
pak-choi og
Vegetarisk østerssovs (også i kinesiske forretninger. “Lion” er god)
3 forårsløg
Sukkerærter (med bælge)
Minimajs
Evt bønnespirer

Ingefær
Olie, fx solsikke-

Forbered
Kog 1 dl ris pr person, evt dagen før. Fyld vand i til det dækker og kog som anbefalet på pakken, fx 10 min under svag varme og 10 min under låg med slukket blus.

Ris / springløg / æg
Skær springløg i skiver og del dem i hvide, faste stykker og grønne, tynde stykker. Steg de hvide dele i olie. Tilsæt de grønne dele og steg lidt videre. Tilsæt derefter to æg. Rør rundt i kort tid. Sæt på tallerken.

Grøntsager
Kog ærter og minimajs kort i saltvand. Der kan være mikroorganismer med, som ikke nødvendigvis bliver inaktiveret ved stegningen.
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Steg stykkerne i olie og tilsæt derefter pak-choi. Steg til bladene kollapser. Tilsæt så ærter og minimajs + tofu og varm det igennem.
Anret på fad og læg striber af vegetarisk østerssovs over.

Steg risene på panden i olie. Tilsæt salt.
Pynt med æg/springløg

Andre grøntsager som salat, agurk og tomat kan også bruges.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.