Porretærte

Fra :

Porretærte

Fyld:
3-4 porrer
2 æg
2 dl mælk
mandler

Dej:
200 gr mel, 70 g grahamsmel, 50-75 ml olie, vand til passende konsistens. Formene smøres med smør eller olie. Dejen lægges i formene og kanten skæres af. Hvis du som sagt har små portions-tærteforme så brug dem. Det ser godt ud.

Fremgangsmåde:

3-4 porer vaskes (skær toppen åben og skyl godt), skæres i 1 cm skiver og koges 5-10 min i saltvand. Drypper af og kommes oven på dejen.

2 æg, 2 dL mælk og lidt salt og peber piskes let og hældes i tærterne. En håndfuld smuttede mandler strøes på toppen. Bages til den er brun og lugter godt, ca 20 min, ved 300 C og helt i bunden af ovnen (vigtigt!)

Du kan også fylde med brocholi, skivede gulerødder eller løg.

Serveres f.eks med grøn salat eller en gulerods-æble salat.

Kommentar

Det vigtigste ved en tærte er at den er bagt i bunden. Ellers er den meget lidt spændende. Det betyder at den skal have megen varme fra bunden. Det går også fint i en elovn. Hvis den kan indstilles til varme fra bunden er det perfekt; hvis ikke må man sætte tærten på nederste rille

Det er lige meget om det er en metalform eller en keramikform, men små 12 cm tærteforme koster næsten ingenting og ser godt ud.

Hvis du kommer det hele i en lidt stor plastdåse med låg kan du ryste det hele sammen på 1-2 min. Når du lukker op ligger der en kugle klar til at blive rullet ud! Ellers går det også at svinge skålen til det meste har samlet sig og så ælte et øjeblik.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.