kollage-ark-nytaarskur.jpg

Arkæologisk nytårskur på Kbh Museum

Foredrag: Kom med til Arkæologisk Nytårskur torsdag 18/1 kl. 17
Hør om Københavns Museums mest interessante udgravninger i 2023. Igen i år har museets arkæologer været på en lang række udgravninger i København og på Frederiksberg, og du kan få indblik i nogle af de mest spændende. Til nytårskuren fortæller arkæologerne selv om fundene, og der bliver lejlighed til at hilse på både udgraverne og kigge nærmere på nogle af de mange genstande, de har indsamlet.
Du kan blandt andet høre arkæolog og udgravningsleder Tim Slumstrup Aunkilde fortælle om udgravningen på Blågård Skole, der resulterede i en stor mængde grave og skeletter fra en udvidelse af Assistens kirkegården efter den store koleraepidemi i 1853. Tim fortæller også om en undersøgelse i Dronningegade på Christianshavn, hvor arkæologerne fandt spor af huse midt under vejen. Disse spor giver stof til eftertanke omkring etableringen af Christianshavn, københavnernes frygt efter branden i 1728, og fundene tage os sågar et lille smut til USA.
Sammen med arkæolog og udgravningsleder Mikkel Siebken kommer vi tæt på et massivt kanalbyggeri, klos op ad Rådhuspladsen, og vi slutter af med en præsentation af årets store forundersøgelse fra Frederiksstaden, der har betydet tusindvis af fund fra især 1700- tallets dagligdag: Værktøj, smykker, parykker, sko og… Kom selv og se!
Køb forfriskninger i museumscaféen inden foredraget: Te/kaffe, vin/øl, hjemmebagte kager og lidt let mad.
Dato og Tidspunkt: Torsdag den 18. januar kl. 17.00 – 19.00 Pris: 125 kr. inkl. entré til museet samme dag, køb billet på Foredrag: Arkæologisk Nytårskur 2024 – Københavns Museum – Aktiviteter og omvisninger (kk.dk) [1] Sprog: Foredraget er på dansk Sted: Københavns Museum, Stormgade 18, 1555 København
Links: —— [1] webshop-historieogkunst.kk.dk/arkaeologisk-nytaarskur-2024There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.