amager fælled stævner fælledby p:s

Afgørelse om Amager Fælled

Den 7. december kommer afgørelse i retssag
Torsdag den 7. december klokken 13 offentliggør Københavns Byret afgørelsen i den retssag, Amager Fælleds Venner har anlagt mod Miljø- og Fødevareklagenævnet samt Planklagenævnet.

Dommerne skal tage stilling til, om klagenævnene handlede i overensstemmelse med EU-retten, da de sagde god for byggeplanerne på Amager Fælled. Amager Fælleds Venner mener, at det er i strid med EU-reglerne, at godkendelsen af lokalplan og miljøvurdering skete på baggrund af en stor mængde nyt materiale, der ikke har været i offentlig høring. Byrettens dommere kan enten give Amager Fælleds Venner eller klagenævnene ret i deres påstand. Men de kan også beslutte, at sagen skal forelægges for EU-domstolen.

<amagerfaelledsvenner.dk/nyhedsarkiv/frste-dag-i-byretten-bygherre-flledby-amp-byamphavn-brd-gang-p-gang-ind-i-forelggelsen-af-sagen> LÆS MERE OM 1. RETSMØDE
<amagerfaelledsvenner.dk/nyhedsarkiv/anden-dag-i-byretten-advokat-johan-lje-kom-i-gang-med-at-fremlgge-amager-flleds-venners-kritik-af-processen> LÆS MERE OM 2. RETSMØDE <amagerfaelledsvenner.dk/nyhedsarkiv/tredje-dag-i-byretten-fronterne-trkkes-op-mellem-klagenvnene-og-amager-flleds-venner> LÆS MERE OM 3. RETSMØDE
<amagerfaelledsvenner.dk/nyhedsarkiv/fjerde-dag-i-byretten-der-kommer-afgrelse-i-retssagen-d-7-december> LÆS MERE OM 4. RETSMØDE

Markering foran Københavns Byret den 7. december
Amager Fælleds Venner arrangerer en markering foran Københavns Byret på Nytorv torsdag den 7. december klokken 12.30-14, så vi sammen kan høre dommernes afgørelsen i den retssag, vi har anlagt mod klagenævnene.
Mød op og vis din støtte til Amager Fælled og vores seje advokater. Uanset hvad, afgørelsen bliver, står vi klar til at vise naturen og demokratiet vores støtte med taler, sang og kampgejst! Og uanset hvad, fortsætter vi kampen for at bevare hele Amager Fælled!
<fb.me/e/3XCbxCf4d> LÆS MERE

Kampagne for at bevare Biodiversitetsrådet
Amager Fælleds Venner er sammen med 18 andre grønne organisationer med i en kampagne for at bevare Biodiversitetsrådet. Biodiversitetsrådet er naturens uafhængige og faglige stemme, men rådet er ikke sikret økonomisk efter 2024. Resultatet af den manglende bevilling er, at rådets arbejde reelt stækkes fuldstændigt det næste år – på et tidspunkt hvor vi allerede har mistet omkring 400 arter, mens mere end 1.800 flere står på rødlisten. Det er en helt forkert prioritering.
<www.altinget.dk/miljoe/artikel/groen-organisationskoalition-regeringen-skal-goere-biodiversitetsraadet-permanent-paa-samme-niveau-som-klimaraadet?fbclid=IwAR3dCFCl9bdyXe_rd24m9aOO8DdfFb_m9F6pfCct8n…> LÆS MERE

Støt Amager Fælleds Venner økonomisk
Det er dyrt at føre retssager. Vil du støtte den fortsatte kamp for at bevare den fantastiske natur på Amager Fælled, vil Amager Fælleds Venner være glade for et økonomisk bidrag på mobilepay 22112 eller konto reg nr 8411 kontonr 0004191182.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.