franciska rosenkilde

Store Bæredygtighedsdag

De nye ejendomsvurderinger hjemsøger ikke bare hus- og ejendomsejere, men også ejere af små landbrug. Især hvis de er beliggende i Nordsjælland, og ejeren holder heste, tilsyneladende. I april 2023 meddelte Skat således omkring 20000 mindre og naturnære landbrug, at deres status skal ændres og deres beskatning dermed femdobles eller mere. Der er eksempler på at de to personer i et ægteskab klassificeres forskelligt, uanset de bor under samme tag.

Det vil reelt betyde lukning af de mindre landbrug i Danmark. Foruden personlige tragedier for ejerne af de små landbrug, vil Skats omklassificeringer betyde at jord vil blive solgt fra og overgå til industriel dyrkning,at biodiversiteten vil falde og natur forsvinde, at landdistrikterne vil affolkes og det gode liv på landet forsvinde.

I et forsøg på at forhindre denne udvikling, arrangerede Øko-Net og GrøntMøde Sydfyn en konference på den sidste Store Bededag, som de herefter vil kalde Store Bæredygtighedsdag, på Christiansborg. En lang række talere bidrog til at belyse emnet, nemlig
Søren Steen Andersen, (V), borgmester i Assens Kommune
Franciska Rosenkilde, (Å), MF, politisk leder i Alternativet
Ole Kjærulff Davidsen, Frie Bønder – Levende Land / La Via Campesina Denmark
Niklas Milthers, kok og regenerativ gartner, Nordhøjgård, Sydfyn
Rasmus Blædel Larsen, phd. i landbrugets rammevilkår / radiovært på den2radio.dk
Kjeld Hansen, journalist, Bæredygtighed ApS / Gylle.dk
Lars Myrthu-Nielsen, Leder af Øko-Net

Deres indlæg er interessante, så hvis du trænger til at få udvidet din horisont med ting du normalt ikke hører om på Chrstianshavn, er de måske noget for dig. Hør fx Niklas fortælle. Han er økologisk landmand med 2000 m2 jord (0.2 hektar – 2 parcelhushaver!), men producerer nok til at leve af det og mere end naboen, som dyrker majs på konventionel vis. Han er ikke politisk aktivist – men jord-aktivist! Eller Kjeld Hansen, som forklarer hvorfor der ikke i fremtiden vil blive produceret 42 mio grise om året i Danmark (men meget færre).
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.