Danish_Architecture_Center_Tales_of_the_City_Knud_Romer_and_WERK_photo credits_Kontraframe_4800px (6)

Byfortællinger på DAC

Foto: Kontraframe

I udstillingen “Byfortællinger – Knud Romer & WERK i fællesskab” får de besøgende en helt anderledes og underholdende introduktion til 14 arkitektoniske værker, der alle har fællesskabet som omdrejningspunkt.

I udstillingen har WERK lagt arkitekturen i hænderne på Knud Romer, der sætter værkerne ind i en større sammenhæng og bl.a. spørger os, hvorfor vi ikke vender bøtten på hovedet og indretter os, som vi egentlig gerne vil leve vores liv.

“Hvert projekt i udstillingen akkompagneres af Knud Romers personlige livsfortællinger og holdninger, som på poetisk og forskellig vis tilfører arkitekturen nye dimensioner, som med garanti sætter tankerne i gang hos de besøgende. Vores ønske er at skabe en arkitekturoplevelse med masser af holdninger og liv i. Og vi håber, at de besøgende får øjnene op for, hvordan arkitektur og fællesskaber kan være med til løse aktuelle samfundsudfordringer,” fortæller Thomas Kock, stifter og kreativ direktør i WERK.

“Jeg så Frederiksstaden stævne som en fregat ud mod Øresund”                      
Et af de 14 projekter, som præsenteres i udstillingen, er et nyt byrum på Carl Nielsens Allé på Østerbro. Et projekt, som i fremtiden kommer til at skybrudssikre området. Ved dette projekt fortæller Knud Romer om sin egen oplevelse fra det voldsomme skybrud, der ramte hovedstadsområdet i 2011:

“Himlen var oplyst af lyn. Det var som dommedag. Folk løb rundt, og hele kvarteret stod under vand. Jeg stod i min lejlighed og kiggede på det hele, og så nærmest hele Frederiksstaden stævne som en fregat ud mod Øresund. – Indtil jeg pludselig relaterede det til mig selv og tænkte ‘NEJ, NEJ,’ mine kælderlokaler! […] Og det allerværste var, at dernede i kælderen lå også mit kostbareste eje … ” udklip fra en af Knud Romers fortællinger fra udstillingen ‘Byfortællinger – Knud Romer & WERK i fællesskab.

Udstillingen er et sammensurium af arkitekturmodeller, personlige livsberetninger, samfundskritik og drømme om fællesskaber, som giver et indblik i, hvordan arkitekturen påvirker os.

Ifølge WERK kommer arkitekturen nemlig først til sin ret, når vi bruger den, og når vores egne og andres livshistorier folder sig ud og fletter sig ind i hinanden – og tilsammen udgør vores fælles liv i byen.

Læs mere om udstillingen, og lyt også med på Knud Romers 14 fortællinger her.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.