img_20201019_120228.jpg

Egetræet trimmes i Morgenstedet

Foto: Louise Gehl, Christianias Gartnergruppe
Christianias Gartnergruppe var forleden på arbejde i Morgenstedet, som er det økologiske, vegetariske spisested i Christiania, lige ved Indkøberen.
Egetræet skulle trimmes, og årstiden nu er god, både for træet og for kunderne, for de fleste holder sig inden døre i disse dage.
I kurven er Jeppe Blumensaat Rasmussen. Han må være den helt rigtige til opgaven, for han er både er kok på Morgenstedet og lærling i Gartnergruppen.
Christianshavns Kvarter arbejder på en lille film om Morgenstedet. Som de første nogensinde har vi fået lov at kigge indenfor og få indblik i filosofien bag restauranten, som har eksisteret næsten lige så længe som Christiania, og som er bemærkelsesværdig på mange måder. Blandt andet skal stedet ikke give overskud, der er ingen leder og der er ingen af kokkene, der bruger opskrifter. Så hold øje med filmen hen over vinteren.
Gartnergruppen på Christiania vedligeholder de udendørs arealer på Christiania. Det er ikke noget lille arbejde med omkring en million besøgende om året, hvilket naturligt slider på området. Større opgaver som fældning af træer og lignende, laves i samarbejde med områdets beboere.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.