byens lys nils vest

Maskefald – en Christiania Cabaret af Steen Koerner

Et af byens fineste teatre genopstår med helt ny forestilling og ny teaterleder.
”Byens Lys” på Christiania, vender tilbage helt nyrenoveret, med Steen Koerner som teaterchef – og med en helt ny forestilling:
Maskefald.

”Det er ikke nye boliger, der skal åbne Christiania for omverdenen og københavnerne. Det er kunsten og kulturen. Sådan var det engang – og sådan skal det være igen. Det skal vi kendes på. Derfor har jeg sammen med et fantastisk hold skabt en helt ny forestilling for alle, der elsker musik, dans, bevægelse og fællesskab.” Steen Koerner, teaterleder, “Byens Lys”.
Steen Koerner ved, hvad han taler om. Han er manden bag den Reumert belønnede hip-hop-version af Nøddeknækkeren og Cykelmyggen Egon på Østre Gasværk. Han er danser, koreograf, bor på Christiania – og nu også teaterchef for bydelens smukke teater ”Byens Lys”.

Nu har han sammen med venner, ildsjæle og et hold af de vildeste kunstnere, genskabt Christianias fine teaterhus og iscenesat teatrets første nye forestilling i mange år. Teaterbygningen, ”Byens Lys”, er i sig selv en oplevelse at besøge.
Nu genopstår salen med nyt lydanlæg, flere siddepladser, større scene – men stadig med den hyggeligste kæmpe brændeovn, der vil buldre hver aften under forestillingen.

Maskefald er en forestilling, ja, et billede af mennesker lige nu og her, fortolket gennem skuespil, digt, dans og musik. Skabt af et kunstnerisk kollektiv helt i den ånd, som altid har været Christianias DNA og sjæl.
Maskefald handler om at være ærlig i en verden, der kan være svær at gennemskue.
At turde smide masken, at optræde uden maske er målet.
Forestillingen er et univers af skuespil, luftakrobatik, tekster, live musik, ballet og electric-boogie.
”Teatergruppen Solvognen stod engang her på denne scene. Det er værd at huske på og samle den tråd op, når vi skaber teater her i dag.”, siger Steen Koerner, der lige nu er i gang med prøverne frem mod premieren, den 12. oktober.
Blandt de mange medvirkende er skuespillerne Josephine Raahauge og Mia Lerdam. Den finske balletdanser Lyylia Koivuniemi og den hollandske luftartist Michiel Tange van Leeuwen. Det Christiania-baserede band ”Smag Paa Dig Selv”, der denne sommer væltede Roskilde Festivalens Rising Scene og – efter en koncert i Huset i Magstræde – fik Politikens anmelder til at skrive:
”Jeg er stadig lidt i chok. Ømme stænger. Øm nakke. Euforisk helt ind til knoglerne og en af den slags begivenheder, vi kommer til at tale om i mange år. En energiudladning så kraftfuld, at endorfinerne må hænge i luften inde omkring Magstræde endnu. Så seriøst medrivende og eksplosivt, at spillestedspersonalet givetvis stadig render rundt og tørrer sved op fra pytterne på gulvet. Altså … hvornår har du sidst set nogen headbange til en jazzkoncert?”

Maskefald – Byens Lys 12.- 23. oktober

Tekster af: Jesper Groth, Clemens Telling, Thorbjørn Øllgaard, Vera My og samples fra Hermann Hesse.
Musik af: Smag Paa Dig Selv, Yo-Akim, Vera My, Andy Benz og Nico De Frost.
Iscenesættelse: Steen Koerner
Musikalsk ledelse: Andreas Bennetzen
Visuel designer: Michel Winckler-Krog – Hackstage
Medvirkende: Josephine Raahauge – Mia Lerdam – Thorbjørn Øllgaard – Oliver Lauridsen – Albert Holberg – Vera My – Andy Benz – Lyylia Koivuniemi – Nico De Frost – Michiel Tange van Leeuwen – Benjamin Skop
Tonemester: Andreas Olander Grafik: Lars Schmidt Hansen Foto: Rozbeh Zavari
Billetter: BILLETTO.DK og BEVARCHRISTIANIABODEN.DK
FORESTILLINGER: 12.OKTOBER: KL 20.00 – 13.OKTOBER: KL 20.00
– 14.OKTOBER: KL 20.00 – 15.OKTOBER: KL 17.00 og KL 20.00 – 16.OKTOBER: KL 17.00 og KL 20.00 – 19.OKTOBER: KL 20.00 –
20.OKTOBER: KL 20.00 – 21.OKTOBER: KL 20.00 – 22.OKTOBER: KL
17.00 og KL 20.00 – 23.OKTOBER: KL 17.00 og KL 20.00
STED: BYENS LYS – FABRIKSOMRÅDET 99, 1440 København K,
Christiania
PRIS: 250KR + GEBYR
FORESTILLINGENS LÆNGDE: 1 TIME OG 20 MINUTTER UDEN PAUSE
ALDER: FRA 9 ÅR OG OPEFTER
YDERLIGERE OPLYSNINGER: Steen Koerner, 29291095 eller pressekoordinator: Jon Stephensen 20960394
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.