BLOX 2018

Arkitekturens Dag

Dansk Arkitektur Center. Foto: Rasmus Hjortshøj

Mandag den 3. oktober 2022 er det Arkitekturens Dag i hele verden. Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune inviterer til en festlig markering af, at der nu er under 100 dage til, at København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023. Dagen byder på en lang række gratis aktiviteter.
Arkitekturens Dag er en verdensomspændende fejring af arkitekturen – og i år er der endnu mere at fejre. København er nemlig udnævnt til verdens arkitekturhovedstad ‘UNESCO-UIA World Capital of Architecture’ i perioden 2023 – 2026. Samtidig bliver København, som det første nordiske land, vært for verdenskongressen UIA for arkitekter og professionelle inden for det byggede miljø – en kongres, der forventes at tiltrække 10-15.000 deltagere fra hele verden.

I løbet af Arkitekturåret kommer Dansk Arkitektur Center til at bøje arkitekturens vigtighed for os alle i neon gennem et stærkt program af udstillinger, guidede ture, debatter, podcasts, events mm., som alt sammen sætter design og arkitektur i spotlyset.

Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune serverer smagsprøver på Arkitekturåret på Arkitekturens Dag den 3. oktober 2023. Det alsidige program rummer fx en talk om byens sjæl med Martin Kongstad og linegang på Bryghuspladsen. Og de mindste kan deltage i familieværksted, prøve rutsjebanen eller få malet deres yndlingsbygning på kinden.

Dansk Arkitektur Center har i dagens anledning gratis adgang hele dagen, og byder på arkitekturkage, øl og musik som del af fejringen.

Program for Arkitekturens Dag den 3. oktober

10.00 – 21.00
GRATIS adgang til Dansk Arkitektur Center

14.00 – 17.00
Familieværksted ‘Eget Værelse’ + Ansigtsmaling med byens kendte bygninger

14.00 – 18.00
NJORDS kuppel @ BLOX – Oplev et nyt slags drivhus på Bryghuspladsen. Hør planternes egen musik, når naturmusiker Natasja Ernst performer og komponerer med duftende basilikum, citrustræer og sarte pelargonier

15.00 – 18.00
Gå på line på Bryghuspladsen og se de professionelle gå på line over kanalen

16.00 – 16.45
Smagsprøve på World Capital of Architecture programmet
inkl. arkitektur-kagesmagning

17.00 – 18.30
Talk om Byens Sjæl med Martin Kongstad samt musik med Di Garbi.
Hvis du vil være sikker på en plads til talken, skal du tilmelde dig på forhånd.

18.30 – 21.00
Skål for det kommende Arkitekturår – alle er inviteret
DJ-set med Simon Muschinsky (tidligere When Saints Go Machine)

19.00 – 19.45
Omvisning i udstillingen Kvinder skaber rum

17.00 – 20.30
Særlig Arkitekturens Dag menu. Vælg 2 styks tacos serveret i bionedbrydelige to-go bakker for 85,-
Nordisk: Brasseret Grambogaard gris med jordskokker og karameliserede løg
Mexicana: Krydret Grambogaard okse med grov salsa og cheddar
Vegetar: Dampet økologisk bønnemix med avocado, fermenteret hvidløg og sort sesam

21.00
Tak for i dag
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.