Exner_Besøget_hos_Bestefader_1853 amager boender

Rundvisning i Amagermuseets udstilling om 500-året for den hollandske indvandring.

Johan Julius Exner: På besøg i bedstefars hus.

I anledning af 500 året for hollænderbøndernes ankomst til Amager i 1521 åbner nye udstillingslokaler på Amagermuseet. Her udrulles historien om de 24 familier, som Christian 2. hentede til landet fra Nordholland. Med udgangspunkt i Store Magleby etablerede de en selvstyrende landsby med speciale i grøntsagsdyrkning og markedssalg.
Hollænderne oprettede et parallelsamfund med egne love, klædedragt og traditioner, som spredte sig over hele Amager og skabte en rodfæstet lokalidentitet, der hverken var hollandsk eller dansk, men helt sin egen.
Ved hjælp af historiske genstande og elektronisk formidling sætter udstillingen fokus på hollænderkulturen og særligt på amagerdragten. Majken Pedersen gennemgår de historiske dragter på en formidlingsskærm. Du kan også selv prøve at klæde en pige i amagerdragt.
I forbindelse med udstillingen har Museum Amager udgivet jubilæumsbogen ”Amager – 500 års hollænderhistorie”. Bogen kan købes i museumsbutikken. Blandt bidragsyderne er professor Poul Duedahl, lektor Sebastian Olden-Jørgensen og museumsleder Søren Mentz.

Søndag den 29 maj kl 13. Rundvisning i Amagermuseets udstilling om 500-året, Hovedgaden 4 , Dragør
Gratis for medlemmer. Tilmelding til lokalarkivet@chrarkiv.dk
Egen transport f.eks: Bus 250S eller 35 og stå af ved St. Magleby Kirke. Eller tag 33 mod Dragør.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.