billede2.png

Ny bog om gadenavne på Christianshavn

Den 25. marts udkommer en ny bog om gaenavne på Christianshavn, og ikke mindre end 30 personer, royale, kunstnere, forretningsfolk, musikere og søens folk har givet navn til Christianshavns gadeskilte.
Og det er gennem deres virke og liv, til hverdag og til fest, at Havnens og Holmenes historie fortælles. Men der var en tid før gadeskilte, og en tid før folk kunne læse. Hvordan fandt de vej? Det gjorde de ved billeder af elefanter, træer og drikkebægre indsat på murene; senere kom laugsskilte som f.eks. guldsmeden, kleinsmeden, skomageren og bageren. Dem ser vi i bogen. Bogen er på 185 sider, med 63 fotos i farver og et bykort. Forfatteren er kunsthistoriker Ove Bjørn Petersen. Bogen er udgivet af Christianshavns Lokalhistoriske Forening & Arkiv Pris 125 kr. For medlemmer 65 kr.
Mød forfatteren, Ove Bjørn Petersen, på udgivelsesdagen: Fredag den 25. marts kl. 15.30 Christianshavns Bibliotek, Dronningensgade 53
Bogen kan også købes i Christianshavns Beboerhus – Christianshavns Bogfestival – lørdag den 26. marts kl. 12-18, og på Historiske Dage , Øksnehallen, Vesterbro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.