1.detail-process_tommy-stoeckel-superadapter.jpeg

Tommy Støckel og Julie Stavad på O – Overgade

_Tommy Støckel: Detalje/processbillede, Superadapter, O – Overgaden 2022. Foto Tommy Støckel_
To store skulpturudstillinger af Tommy Støckel og Julie Stavad åbner på O – Overgaden til januar
O – Overgaden Institut for Samtidskunst [1] skyder år 2022 i gang med de to store skulpturudstillinger _SUPERADAPTER_ af Tommy Støckel og _I am here for pleasure but it is no fun_ af Julie Stavad: Med et stort kredsløb af teknologiudviklede skulpturer og et subtilt iscenesat drama mellem hverdagsobjekter sætter kunstnerne fokus på, hvordan vi indretter os og trives i en verden fyldt af ting og smarte designs.
Tommy Støckels soloudstilling på O – Overgaden viser os den verden af usynlige systemer, som bærer hverdagslivet anno 2022. Ethvert hjem og liv er bygget på flere århundreders systematisk førte kabler, ledninger, rør og datastrømninger, der forbinder os alle til hinanden i et skrøbeligt og til tider uigennemskueligt netværk, som gør os gensidigt afhængige.
Med udgangspunkt i sin egen hverdag kortlægger Tommy Støckel hjemmets forbindelser af gas, elektricitet, vand, data og audio. Undersøgelserne har udmundet i et stort installatorisk kredsløb af skulpturelle objekter skabt specifikt til O – Overgadens underetage. Iklædt lånte former fra blandt andet geometriske skulpturer, fundne digitale modeller, skulpturelle reminiscenser af velkendt Christianshavner-arkitektur og påført trykketeknologiens klare RGB og CMYK-farver synliggør Støckel de infrastrukturelle systemer, vi lever i. Støckels installation minder os om, hvordan det moderne liv er bygget op omkring komplicerede net af livsnødvendige designs, der konstant behøver opdatering. Samtidigt drømmer Støckel om “superadapteren”; den ultimative transformer, der kan afhjælpe alle frustrationer over, hvordan vores indbyrdes afhængige teknologiske systemer ikke altid er kompatible.
_Tommy Støckel (f. 1972, DK) er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i København og er bosat i Berlin.__ __Støckel har haft soloudstillinger på Frankfurter Kunstverein, Frankfurt am main, SMART Project Space, Amsterdam, Nikolaj Kunsthal, København og Arnolfini, Bristol. Hans projekter har desuden været vist i The Atlantic Project, Plymouth, Capc Musée d’Art Contemporain, Bordeaux, Tensta Konsthall, Stockholm og på Gwangju Biennalen._
Julie Stavad
I januar flytter en monumental, tilskadekommen læbestift af rødt voks ind på O – Overgaden med Julie Stavads soloudstilling _I am here for pleasure but it is no fun_. Med skulpturer i overstørrelser modificerer Stavad velkendte hverdagsobjekter og giver dem nye betydninger og associationer. Ved at sammenstille dem med andre, ofte uventede materialer og designmæssige former, iscenesætter Stavad en dialog mellem det nedbrudte og polerede, tunge og lette, intime og almene. En 7,5 meter lang, blankpoleret stålpæl hviler sig på en madras. En nål har spiddet en sofa, og en nylonstrømpe i størrelse “super-human”_ _har slugt et spisebord. En håndkuffert hugget i italiensk marmor danner makker til et lige så tungt indkøbsnet i rød sandsten. Der foregår et på én gang subtilt, minimalt og brutalt drama mellem objekternes materialitet og vores ideer om deres anvendelse, betydning og konnotationer.
Julie Stavad tager ting, vi kender indgående fra dagligdagslivet, og iscenesætter dem med både spids humor, følsomhed og en vis portion udmattelse. Iblandt udstillingens overvældende versioner af hverdagsobjekterne findes krøllede papirværker med håndskrevne digte, noter og udsagn, skabt af kunstneren sideløbende med skulpturerne. Tekstværkerne lægger et intimt spor ud over udstillingen, der synes at udvide skulpturernes rum og giver næring til vores fantasi om livet, de vil fortælle os om.
_Julie Stavad (f. 1987, DK)__ er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015 og har bl.a. udstillet på Holstebro Kunstmuseum, Kunsthal NORD og Aarhus Kunsthal. Julie Stavad er modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris, 2019, Astrid Noacks Legat, 2018, samt en række arbejdslegater fra Statens Kunstfond og andre private fonde. Hendes værker er bl.a. repræsenteret i Aarhus Kommunes og Statens Kunstfonds samlinger._
Links: —— [1] overgaden.org/There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.