1.-shoplifter.-nervescape-ix.-pr-foto_nordatlantens_brygge_-_torben_eskerod.jpg

Efterårsferie på Nordatlantens Brygge

Foto: Torben Eskerod

Den islandske kunstner Hrafnhildur Arnardóttir / Shoplifter har forvandlet udstillingslokalerne på Nordatlantens Brygge til farveglødende, bløde landskaber, som det er en oplevelse for både store og små mennesker at bevæge sig igennem. Det er første gang den karismatiske kunstner udstiller separat i Danmark.

Kunsten må gerne berøres
Udstillingen er ét stort værk, en kæmpemæssig installation lavet af kunstigt og meget farvestrålende hår. Man kan tænke på hair extensions, på at lege med My Little Pony, eller se det som et 3-dimensionelt surrealistisk maleri. Værket er åbent.

En glædesinjektion
Publikum kan bevæge sig igennem værket, som hedder Nervescape IX. Shoplifters tese er, at farver påvirker vores nervesystem i langt højere grad, end vi ved af. Man får simpelthen et skud glæde lige ind i nervebanerne af at befinde sig i hendes landskab. Samtidig ligner det bølgende hårlandskab de mikroskopi-fotografier, vi kender inde fra kroppen med fimrende nerveceller, der forbinder sig. Nervescape IX er den niende udgave af dette særegne landskab, skabt specifikt til Nordatlantens Brygge.
Om kunstneren Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir er født i Island i 1969. Hun flyttede til New York i midten af 90´erne, og det var der, hun tog aliasset Shoplifter, fordi det lød sådan, når amerikanerne prøvede at udtale det islandske Hrafnhildur. I de sidste 20 år har Shoplifter arbejdet med hår – både syntetisk og naturligt – og dets kunstneriske potentiale. Hendes værker består hovedsagelig af skulpturer, vægmalerier og installationer, som bevæger sig ubesværet mellem kunst, mode og design. Hun har udstillet mange steder i Europa og USA, og i 2019 repræsenterede hun Island ved den 58. Biennale i Venedig.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.