ida-thorhauge-2.jpg

SPIRITUELLE BILLEDER

Fotos af Anders Sune Berg og Kasper Witte Larsen
Torsdag d. 16. september kl. 17-18 på O – Overgaden

O – OVERGADEN ARTIST TALK SPIRITUELLE BILLEDER OG VISUELLE KLICHEER Maler Ida Sønder Thorhauge og professor Nicoletta Isar

Overgaden Institut for Samtidskunst
Overgaden neden vandet 17, 1414 København K

Dyk ned i en billedverden af symboler og spirituelle lag, når Ida Sønder Thorhauge møder Associate Professor Nicoletta Isar på Overgaden:

Ida Sønder Thorhauge (f. 1990, DK) bruger visuelle klicheer og spirituelle referencer i hendes malerier for at undersøge, hvordan de har levet op igennem kunsthistorien – og hvordan de opfører sig i dag. Gådemættede måner, nøgne kroppe, heste og krogede grene får nyt liv når Thorhauge bøjer deres betydning og lader dem optræde på ny i et billedrum, der bryder klassiske og binære traditioner: Billedernes figurer er androgyne og fremstår på samme tid skrøbelige og robuste. Hestene er ikke bare kampdyr men følsomme væsner.

Til denne Artist Talk sætter vi Ida Sønder Thorhauges maleri under Nicoletta Isars blik. Overgaden inviterer dig ind i en samtale on det spirituelle, magiske eller hellige billede, som det optræder i Thorhauges kontemporære maleri, og sætter fokus på visuelle klicheer fra en billedantropologisk vinkel – som noget, der også er ritualer, og som kan vandre gennem tid og sted for at dukke frem på ny.

Talken foregår på engelsk og bliver modereret af Ida Schyum, kurator på Overgaden.

Ida Sønder Thorhauge viser lige nu sin soloudstilling Between Eternity and Time på Overgaden. Du er velkommen til at besøge udstillingen inden eller efter denne Artist Talk.

Gratis: Udstillinger på Overgaden har altid gratis entre. Det samme har denne Artist Talk. Tilmelding ikke nødvendig.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.