ida-thorhauge.jpg

MAGISKE BILLEDVERDNER

Foto af Anders Sune Berg.

Lørdag d. 2. oktober kl. 15-16 på O – Overgaden

O – OVERGADEN ARTIST TALK MAGISKE BILLEDVERDNER, KVINDEFRIGØRELSE OG POSTHUMANE KARAKTERER Billedkunstner Ida Sønder Thorhauge og forfatter Nazila Kivi

Overgaden Institut for Samtidskunst
Overgaden neden vandet 17, 1414 København K

Kom til en artist talk på Overgaden under ART WEEK og lær Ida Sønder Thorhauges udstilling bedre at kende, når hun samtaler med forfatter Nazila Kivi. Kivi har oversat Shahrnush Parsipurs bog Kvinder uden Mænd; en fortælling fra iransk samtidslitteratur om fem kvinders frigørelse – der af anmeldere beskrives som ”vild, stærk og magisk”.

I bogen Kvinder uden Mænd møder vi en magisk realistisk verden, der kan minde om Thorhauges. På underfundig vis præsenterer bogen os for brud med binære opfattelser af køn og relationer – og hvad Kivi beskriver som ”monstrøse seksualiteter”. Nazila Kivi har til udstillingens publikation skrevet en helt ny tekst, inspirereret af både Parsipur, Thorhauge og egne, nylige oplevelser i sit nye moderskab.

Samtalen mellem de to, der modereres af Overgadens Aukje Lepoutre Ravn, tager os med ind i tanker om frigørelse – fra kvinderoller og fra maleriets tunge traditioner – om det posthumanes potentialer og om magiske, fælles arter. Ida Sønder Thorhauge viser lige nu sin soloudstilling Between Eternity and Time på Overgaden. Du er velkommen til at besøge udstillingen inden eller efter denne Artist Talk.

Gratis: Udstillinger på Overgaden har altid gratis entre. Det samme har denne Artist Talk. Tilmelding ikke nødvendig. Arrangementet er en del af ART WEEK.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.