jordens-frugtbarhed-lone-van-d.jpg

Jordens frugtbarhed

Torsdag den 14. Oktober kl. 16.30 i festauditoriet på Bülowsvej 17, den tidligere Landbohøjskole.

Foredrag med hortonom Bente Mortensen og en gartner, der har grundig erfaring med at lave vækstjord.

Jorden er udgangspunkt for al plantevækst og er derfor helt afgørende i forbindelse med planternes trivsel. Så at blive ”klog på jord” er en god begyndelse til bedre at forstå naturens kredsløb og planternes trivselsmuligheder.

Gennem tiderne har der været forskellige forestillinger om, hvordan man tilvejebragte ”den gode jord”. Bente Mortensen har genlæst Tyge Rothes bog fra 1885 ”grundlag for vejledning i plantedyrkning”. Dertil O. Bagge Olsens videnskabelige og samtidig meget menneskelige forklaringer og forestillinger om jordens egenskaber fra oldtiden, middelalderen, udskiftningen af landsbyerne og frem til nyere tid. En masse viden om alle havers grundlag sættes ind i et tidsperspektiv.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.