1 Torsdag d. 23.08.2018

Grønne bevægelser ønsker folkeafstemning om byggerier på naturområder

Foto: Birte Pedersen

Her til aften stemte politikerne i Københavns Borgerrepræsentation ja til de lokalplaner, der åbner for at bygge på to af kommunens få naturområder – Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen.

Kort efter beslutningen startede en underskriftsindsamling for at få en vejledende folkeafstemning om byggeplanerne. Bag initiativet står de to folkelige bevægelser Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner sammen med Danmarks Naturfredningsforening København.

– Indtil videre er der ikke blevet lyttet til den store utilfredshed og de mange bekymringer over byggeplanerne, som titusindvis af borgere har givet udtryk for. Vi mener, det er ret og rimeligt, at københavnerne bliver hørt i en sag med så afgørende betydning for byen, siger Steffen Rasmussen, formand for Amager Fælleds Venner.

Mens mange kender til Amager Fælled og dens rige dyreliv, er der færre, der kender Stejlepladsen, som er et naturområde lige ved siden af den gamle Fiskerhavn i Sydhavnen.

– Kommunen siger selv, at Fiskerhavnen er et unikt og bevaringsværdigt kulturmiljø. Men alligevel vil man placere 550 lejligheder lige ved siden af. Det vil ødelægge området. Borgerrepræsentationen besluttede hen over hovedet på beboerne i Sydhavnen, at der skal bygges på Stejlepladsen. Det vil vi ikke finde os i, erklærer Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner.

Det er helt forkert, at kommunen vil betale metrogæld med natur. Der er råd til at betale gælden med penge, fastslår Knud Erik Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening København.

– København skal prioritere natur. Naturen giver liv til både mennesker, flora og fauna. Det er vigtigt, at de to områder forbliver natur, siger han.

De tre organisationer går efter at indsamle så mange underskrifter i de kommende måneder, at det vil presse de københavnske politikere til at udskrive en vejledende folkeafstemning.

link til folkeafsteming er her

Yderligere oplysninger:

Steffen Rasmussen, formand Amager Fælleds Venner tlf. 20451418

Jan Mathisen, Fiskerhavnens Venner  tlf. 20430943

Knud Erik Hansen, tlf. 40404344
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.