Amager Fælleds Venner

Amager Fælleds Venner har nu i 5 år arbejdet ihærdigt på at redde Amager Fælled fra salamiamputering til byggeprojekter. Det er en vanskelig opgave, for Københavns Kommune og staten har allerede brugt pengene, som et eventuelt salg vil indebære, til at bygge metro for.
Men Amager Fælleds Venner har været usædvanligt successfulde i deres kampagner. Gentagne gange har gruppen samlet i tusindvis af sympatisører til forskellige happenings som ringe om de truede områder, en menneskemængde der strakte sig stort set hele vejen fra Amager Fælled til Københavns Rådhus og et væld af offentligt kendte personer, som har udtrykt deres støtte til formålet.
Programmet giver et billede af nogle af aktionerne, men også af de menneskerlige omkostninger der er forbundet med at køre en så langvarig kampagne mod det offentlige, sådan som det i øvrigt også foregår mange andre steder i Danmark, og som desværre også stiller spørgsmålstegn ved borgerdemokratiet i Danmark.
Udsendelsen indgår i serien om “Klubber og Foreninger på Christianshavn”, som Christianshavns Kvarter har produceret i efteråret med en bevilling fra Christianshavns Lokaludvalg. Programmet blev sendt på DK4 den 7. december.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.