kristian-hvidt

Ny bog om kunstmalere på Christianshavn

Historikeren Kristian Hvidt har i sit 91-årige lange liv skrevet et stort antal bøger om historiske og kulturelle emner. Den 29. oktober 2020 hans foreløbigt sidste bog med titlen “Malerkunst på Christianshavn”, udgivet af Christianshavns lokalhistoriske Forening.

Christianshavn by og volde er maleriske og har gennem 300 års under skiftende vilkår været besøgt af talrige kunstnere, der efterlod sig malerier i mange stilarter. I denne bog er udvalgt fyrretyve malerier, deraf mange af dansk kunsthistories bedste kunstnere som Hammershøi, Krøyer, P.C. Skovgaard, Weie og Hoppe. Nogle af malerne har boet og arbejdet dér, men andre mere ukendte malere er fra midten af 1700-tallet til i dag kommet og stillet deres staffeli op ved Christianshavns kendte kanaler, gader og volde.

Til hvert maleri har Kristian Hvidt skrevet en tekst, præget af hans omfattende kulturhistoriske viden og kærlighed til den malerkunst, han som malersøn lærte at kende tidligt i sit liv.

Bogen koster 100 kr. og kan købes i Vagthuset Torvegade 75 hver lørdag kl. 13-15 eller ved henvendelse til lokalarkivet@chrarkiv.dk

Du kan se og høre Kristian Hvidt fortælle om Christianshavns kunsthistorie på Christianshavns Kvarter.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.