leapcraft bird

Christianshavnsk solsort lægger stemme til højteknologisk fugl

Har du nogle gange følt dig tung i hovedet og uoplagt når du har siddet længe med computeren? Det skulle være mærkeligt andet, men ud over koncentrationen kunne det også skyldes at du har fyldt rummet med CO2 fra din udåndingsluft. Allerede i lave koncentrationer (1 PPM = parts per million, 1 milliliter CO2 per kubikmeter luft) mærkes det som “dårlig luft” og uoplagthed, og stiger det en lille smule mere, til 2 PPM, får man hovedpine, træthed og tab af koncentration. Ved højere koncentrationer endnu, får man hurtigere hjerteaktion og ligefrem stakåndethed.
Det er meget let at gøre noget ved: man behøver bare åbne vinduet. Men så er det jo for sent, hovedpinen har allerede indfundet sig. Så hvis nu man kunne få en besked om hvornår det var tid at åbne vinduet, FØR man selv kunne mærke noget?
Lige præcist det satte et lille firma på Christianshavn, Leapcraft, sig for at løse og lavede en sensor, som ud over at måle CO2 også måler fugtighed og temperatur. Den er udformet som en fugl, nærmest i stealth design, der giver sig til at synge når de målte niveauer overstiger visse grænser (eller blinke, hvis man ikke er til fuglesang).
“Vi har arbejdet på teknologien i de sidste 6 år og har nu et rigtig godt produkt”, siger Vinay, som leder Leapcraft, “og det er oven i købet en solsort fra Christianshavn, der har lagt stemme til fuglen”.
Fuglen findes i flere udgaver, også en som kan kobles sammen med en smartphone og en som laver langtidsovervågning til brug fx i virksomheder eller offentlige rum.
Fuglen kommer snart i handlen og kan forhånds-reserveres på https://getairbird.com/ som er en hjemmeside som Leapcraft har sat op til dette formål.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.