Danmarks lydarv: hvordan gemmer vi lyd for eftertiden?

Lyd er en meget vigtig del af den arv, vi efterlader til vores efterkommere. Pludselig kan de fremtidige generationer høre hvordan vi udtalte ordene, hvordan musikken lød eller hvordan fugle sang, som måske siden er uddøde.
Men hvordan gemmer vi bedst muligt lyden? Problemet er selvfølgelig at plader, bånd og diske forvitrer og forsvinder, men selv hvis de forbliver intakte, forsvinder maskinerne, som de skal spilles på.
Siden optagelse af lyd begyndte i begyndelsen af 1900-tallet, har der været et væld af forskellige formater. Hver gang har man skyndt sig at overspille på et moderne format, for bare at konstatere at det ti år senere ikke længere kunne afspilles.
Tonemester Emmerik Warburg fortæller om sit arbejde på Det Kongelige Bibliotek i København.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.