soefart lokalhistorisk arkiv asbjoern

Hør om: Danmark som Søfartsnation

Foredrag af Anders Ravn Sørensen, CBSS, tirsdag den 18. februar kl. 19 på Christianshavns Bibliotek.

Siden slutningen af 1700-tallet har en særlig fortælling om Danmark som søfartsnation taget form. I sit foredrag skildrer Anders Ravn Sørensen det kulturelle og identitetsmæssige aftryk, som søfarten har sat sig i dansk kultur, kunst og selvforståelse. Samtidig fokuseres det i foredraget på de aktører, der har brugt søfartsfortællingen, bl.a. til at styrke de maritime erhvervs legitimitet.

I foredraget illustreres det, hvordan fortællingen om søfartsnationen Danmark har skiftet i styrke gennem tiden. Søfarten har nemlig, på tværs af tid, været i løbende i konflikt med andre store grundfortællinger om, hvordan det moderne Danmark blev til, ikke mindst historien om Danmark som landbrugsnation og Danmark som velfærdsstat.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.