soefart lokalhistorisk arkiv asbjoern

Hør om: Danmark som Søfartsnation

Foredrag af Anders Ravn Sørensen, CBSS, tirsdag den 18. februar kl. 19 på Christianshavns Bibliotek.

Siden slutningen af 1700-tallet har en særlig fortælling om Danmark som søfartsnation taget form. I sit foredrag skildrer Anders Ravn Sørensen det kulturelle og identitetsmæssige aftryk, som søfarten har sat sig i dansk kultur, kunst og selvforståelse. Samtidig fokuseres det i foredraget på de aktører, der har brugt søfartsfortællingen, bl.a. til at styrke de maritime erhvervs legitimitet.

I foredraget illustreres det, hvordan fortællingen om søfartsnationen Danmark har skiftet i styrke gennem tiden. Søfarten har nemlig, på tværs af tid, været i løbende i konflikt med andre store grundfortællinger om, hvordan det moderne Danmark blev til, ikke mindst historien om Danmark som landbrugsnation og Danmark som velfærdsstat.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.