julekalender 13_2 dec

Julekalender på gadeplan

Søs Uldall-Ekman, en engageret og næstekærlig Christianshavner, har besluttet sig for at gøre julen lidt mere magisk på havnen i år og har derfor med sine to børn, Ella og Elvis på henholdsvis 11 og 7 år, lavet en julekalender med små julede gadekunst installationer rundt omkring på havnen.

De vil gerne være med til at julestemningen for alvor tager til og gøre hverdagen i december måned lidt mere magisk.

Hver dag går de ud med en ny “låge” i kalenderen og så bliver den delt på bl.a. Instagram og Facebook. Nogle af lågerne forsvinder hurtigt – mens andre har fået lov “at leve videre” i flere dage. Når de sætter nisselegene op, giver de ejerskabet over det lille værk videre til Christianshavn, og sådan er vilkårene for gadekunsten.

Søs Uldall-Ekman vil gerne vise børnene at de på denne måde kan skabe glæde for fremmede og give dem noget uden at det har kostet dem andet end deres tid. De får meget ud af at planlægge og sætte op i fællesskab og det har gjort deres julemåned mere nærværende og næstekærlig.

Der hvor magien for alvor opstår er når nogle får øje på lågen og deler den med deres netværk og på den måde når dette lille lokale projekt ud til hele verden, blandt andet hjulpet godt på vej af Anne-Marie Helger som har fundet en af lågerne med en nissetørresnor på Snorrebroen. Helger har nemlig delt den med sin store følgerskare på Facebook, hvor opslaget allerede har fået over 3000 synes godt om og mange delinger og kommentarer.

Det lille projekt møder stor opbakning fra de lokale Christianshavnere de har mødt når de er ude at sætte det op.

Drømmen er at projektet spreder sig, så flere får lyst til igen at bruge gaderne til kunst og hverdagsmagi også når julen er slut.

Følg med på Instagram
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.