Kinafarerne_forside_tryk

Christianshavn og handlen med Kina

Benjamin Asmussens bog “Kinafarerne – Mellem kejserens Kina og kongens København” fortæller historien om de mennesker i Danmark, Norge og Kina, der gjorde den globale handel mulig i sejlskibenes tid – om lange sørejser, skatte tjent og mistet, sorg og glæde og om fascinationen af den forunderlige kinesiske verden.

“Farewell and a thousand percent!” lød ønsket om en god profit fra den kinesiske købmand, da den sidste danske Kinafarer forlod Canton i 1834. I de foregående hundrede år havde kæmpestore fregatter fast sejlet mellem Danmark og Kina for at bringe den eftertragtede te, porcelæn og silke til Europa og velstand til kongens riger.

Det Danske Asiatiske Kompagni, der havde monopol på handelen, var rammen om et kulturmøde og erhvervseventyr, der næppe siden er set mage til i danmarkshistorien. Vældige formuer blev tjent i kolonialismens tid og var med til at opbygge København og rigernes velstand samt binde netværk sammen på tværs af kloden.

Du kan læse et uddrag af bogen her

Benjamin Asmussen, f. 1976, er historiker, ph.d. og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.