elisabeth3.jpg

Elisabeth på biblioteket

Elisabeth Gjerluff Nielsen, f. 1957. Uddannet Danmarks Radio (1978-80). Debut som komponist/tekstforfatter/sanger/sangskriver og frontfigur i gruppen Voxpop (1980-83). Herefter solomusikkarriere med indtil videre 11 soloalbums, senest Rettidig Ømhed 2017. Sideløbende en del radio/tv- /filmmusik og teaterarbejde, og levering af sange og sangtekster til bl.a. Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, plus adskillige børnesange og bøger, romanen Isdronningen (1999) samt løbende bidrag til antologier, tidsskrifter og aviser, senest indspark og klummer til Berlingske Tidende 2018.
Elisabeth Gjerluff Nielsen er aktuel med erindringsromanen: Store Børn
Foredraget vil indeholde overvejelser over de forhold som får hver fjerde dansker til at bryde med nære familiemedlemmer og de fleste af os til gennem livet at søge og kæmpe med relationer i det eksistentielle spørgsmål om at være alene eller en del af flokken.

Barndommens bittersøde erindringer og den voksne kvindes indsigt væver sig ind og ud af hinanden i Elisabeth Gjerluff Nielsens smertelige og livskloge bog om at være både tæt på og langt fra sine søskende
Nytårsaften 1997 tilbringer fire voksne søskende i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger i terminalfase på samme lokale sygehus, hvor deres far døde dagen før.
Med udgangspunkt i disse dage skildrer Elisabeth Gjerluff Nielsen sin barndom i 1960’erne og perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ trods fælles opvækst synes på vej væk fra hinanden – så langt, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder. Store børn
Uddrag fra bogen:
Kisten bæres ud. Ved graven synger vi om slægt, som skal følge slægters gang – for dejlig er jorden. Og det er nu anden gang i løbet af ti dage, at vi står her og begraver en af vores forældre i den dejlige jord. I dag er der en beskeden kant af orange morgenfruer rundt langs kistelåget. Det var vores mors yndlingsblomst. Så er vi alene hjemme. Med hver sin barndom.

Erindring om en familie
Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende sammen i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger i terminalfase på samme lokale sygehus, hvor deres far døde dagen før. Med udgangspunkt i disse dage skildrer Elisabeth Gjerluff Nielsen sin barndom i 60’erne og perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ trods fælles opvækst synes på vej væk fra hinanden, så langt, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.
Store børn
Erindring om en familie
Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende sammen i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger i terminalfase på samme lokale sygehus, hvor deres far døde dagen før. Med udgangspunkt i disse dage skildrer Elisabeth Gjerluff Nielsen sin barndom i 60’erne og perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ trods fælles opvækst synes på vej væk fra hinanden, så langt, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.