hun er bare 4

Bonus – pap & stedmoderskab

Om at være ekstramor i den sammenbragte familie. (P.s. Papfædre er også velkomne)

Mandag d. 28 Oktober, klokken 19 på Christianshavns Bibliotek

Der er flere og flere af os der lever i forskellige udgaver af sammensatte eller sammenbragte familier end i traditionelle kernefamilier. Og godt det samme, vil nogen sikkert mene, men der er dog stadig væsentlige udfordringer ved at skulle være nogens pap-mor og det er ikke altid så nemt at italesætte de følelser og udfordringer som opstår når man lever i denne familieform.

Derfor har vi inviteret to forfattere som ud fra hver deres vinkel vil være med til sammen med os at åbne op for snakken om den svære rolle som ekstraforælder.

Mere om forfatterne og deres bøger:

Tina Myung Povlsen er forfatter til bogen ”Hun er jo bare 4” og uddannet fysioterapeut og kandidat i folkesundhedsvidenskab. Tina har 2 gange været papmor, men i dag bor hun sammen med sin kæreste, der ikke har børn.

Skal man elske sit Pap-barn?
Hvad gør man, når ens kæreste forventer, at man tager hans barn til sig som sit eget, og man i virkeligheden længes efter at få sin egen familie? Det var en af de tanker, Tina Myung Povlsen stod med, da hun ad to omgange var pap-mor. Tina udgav sidste år bogen ”Hun er jo bare 4”, hvori hun beskriver de op- og nedture, der er ved at være pap-mor. Bogen er inspireret af Tina Myungs egne erfaringer med rollen, med følelsen af at være alene med sine tanker og af oplevelsen af at mangle andre at sammenligne sig med. Det er stadigvæk et stort tabu at tale om den vanskelige papforældrerolle; et tabu, Tina meget gerne vil være med til at bryde ved bl.a. at sætte ord på de følelser og tanker, der ikke opleves som værende særlig flatterende, eller som kan være svære at formulere.


Janne Leth Førgaard er forfatter til bogen ”Førstehjælp til ekstramødre” og stifter af ekstramor.dk.
Janne er uddannet coach og familierådgiver og kender selv til livet som ekstramor da hun udover sine 2 egne børn også er ekstramor til sin mands 2 børn.

”Førstehjælp til Ekstramødre, sådan navigerer du i en sammensat familie” har en coachende tilgang til de udfordringer som ekstramødre dagligt står over for og giver en forståelse af, hvorfor man skaber de resultater, man gør, selvom man i virkeligheden længes efter nogle helt andre. Der gives i bogen masser af inspiration, forslag, øvelser og fif til, hvordan man blandt andet
håndterer børnene, højtiderne, mandens (h)eks og meget mere…

Arrangementet er gratis. Der er mulighed for at købe forfatterens bøger og stille spørgsmål til forfatterne sidst på aftenen.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.