P1022328

Christianshavner-personlighed runder skarpt hjørne

Foto: Birte Pedersen taler til gæsterne ved sin 75 års fødselsdag

En kendt christianshavner har netop rundet et skarpt hjørne. Det er Birte Pedersen fra Voldboligerne som fyldte 75 år.

Birte Pedersen har i de sidste 36 år boet på Christianshavn, hvor hun har være særdeles aktiv i lokalpolitisk arbejde. Størstedelen af hendes arbejdsmæssige karriere udfoldede sig hos Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet, hvor hun var regnskabsmedarbejder og receptionist. Allerede mens hun stadig var på arbejdsmarkedet, var hun medlem af Christianshavns Lokalråd som i den periode kørte en række bemærkelsesværdige projekter. Et af dem var protesterne mod højhusene på Krøyers Plads. Her var Birte Pedersen leder af en gruppe som indsamlede ca. 15000 underskrifter. Et andet projekt var beskyttelsen af havnen mod broer som forhindrer sejlskibstrafik, og i den forbindelse syede Birte Pedersen blandt andet et enormt banner, over 20 meter langt, som blev opsat på Lejerbos gule bygning på Islands Plads.

Birte Pedersen er i en sen alder blevet farmor, men det har ikke forhindret hende i stadig at være meget aktiv i det lokale miljø. Blandt andet er hun frivillig medarbejder i Christianshavns Kvarter hvor hun vedligeholder hjemmesiden og genererer input og forslag til nyheder og videoproduktioner.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.