broed brokokkenets bager

Ny søndagsbager i Broens Gadekøkken

Duften af nybagt brød og hjemmebag er uomgåelig alle juni’s søndage i Broens Gadekøkken i hjertet af København.
Her vil iværksætterbager Niels Møller fylde sin ladcykel og gæste Gadekøkkenet med et eksklusivt og begrænset antal af hans lækre økologiske surdejsboller, rugbrød, smagfulde croinssanter, kanelsnegle eller snurrer. Morgenglade gæster vil kunne komme forbi fra kl. 9 til udsolgt og hente friskbagt brød til søndagens morgenbord. Der vil også være gratis junior-surdejsbolle til ungerne når mor og far handler hos Niels – så længe lager haves i ladcyklen.
BÆREDYGTIGT BAGVÆRK Niels er en del af den ny nordiske bagekultur, hvor kvalitetsråvarer og bæredygtighed er omdrejningspunktet.
Alt Niels’ brød er lavet af økologiske ingredienser fra sine vestjyske aner. Både Niels’ onkel og fætter har et stort økologisk landbrug i Vestjylland. Her får han korn fra sin onkel, kartofler og rapsolie fra sin fætter, og så er hans mor store køkkenhave behjælpelig med alt lige fra smagfylde rabarber til diverse bær såsom jordbær, hindbær og ribs, når der skal laves marmelader. Det er også hjemme i Vestjylland, at nye og kreative idéer udspringer, når f.eks. en ny smag skal afprøves.
IVÆRKSÆTTER-DRØMME: FRA AFRIKA TIL TEGLHOLMEN Niels har været vidt omkring, inden han slog sig ned på Teglholmen i København med sin kæreste. Drømmen om at starte sit eget fik Niels allerede en smagsprøve på, da han og hans kammerat tog et udlandsophold i Sydafrika i forbindelse med deres pædagoguddannelse. I en gammel container får de to kammerater opstartet en kaffebar, hvor Niels’ baristauddannede ven lærer gadedrengene i byen at brygge kaffe, og Niels hjælper dem med at lære, hvordan man bager smagfuldt brød. _”På den måde kunne drengene nemmere gå ud og få et job,”_ siger Niels, der efter udlandsopholdet i Sydafrika blot har fået endnu mere mod på sin iværksætter-drøm, nemlig at starte sin egen lille bagerbod op. I dag bliver drømmen udlevet, og Niels bager på livet løs til stor glæde for hans mange naboer i kvarteret. _”Det er fantastisk at opleve, hvor godt mine naboer har taget imod mit hjemmebag”,_ siger Niels, der hurtigt opdagede, at der ikke var nogen bager i nærheden, da han og kæresten flyttede til området. Niels’ bagværk er blevet så populært i hele nabolaget, at der ofte er kø helt ud på altanen til deres lejlighed.
BAGEREN FRA VESTJYLLAND _”Jeg har altid lært, at man skal være god ved dejen – ælte og ikke slå den,” _siger Niels, der har fået de gode husmorråd fra sin farmor. Niels kommer fra en lille by i Vestjylland nær Lunde, og siden Niels var helt lille, har han nydt at bage. Niels er nemlig op vokset i et barndomshjem, hvor det var helt normalt, at han gik i køkkenet sammen sin mor og bedstemødre. Bagværket blev nydt af hele familien og med en stor søskendefolk på fem, var der rigeligt med familiemedlemmer at afprøve sine bagværksmæssige kundskaber på. I Broens Gadekøkken får Bager-Niels udlevet sin iværksætterdrøm, og så bliver det spændende at følge den passionerede iværksætter – tiden må vise, om eget bageri er næste milepæl.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.