1 Beboerhuset 09.01.2013

Musik i Beboerhuset

Pladeselskabet og forlaget Aftenrutine indtager scenen på Christianshavn og dedikerer aftenen til kunstnere fra den sprudlende Københavnske undergrund.

På Christianshavn ligger et særligt sted, en lidt ukendt oase, som ikke helt passer ind i tidens mainstream af Instagram filtre og ’flavor of the week’ spillelister på spotify, men rummer noget helt andet: Nærvær og autencitet. – Ikke den kalkulerede og iscenesatte hipster-autencitet, men en fællesskabsånd og aktivistisk atmosfære fra 70’erne, som måske nok har udviklet sig med (men aldrig dikteret af) tiden, men endnu er intakt. I denne sjæl og ånd byder stedet dig velkommen med gratis urtete og danner ramme om billige lokaler til kreativ udfoldelse og ikke mindst en meget alsidig og åben musikscene. Stedet hedder Christianshavns Beboerhus, eller Bebo i daglig tale, og har sammen med det amager-baserede pladeselskab og forlag sammensat en meget forskelligartet kunstnerisk aften, hvor omfanget af det musikalske spektrum denne aften kommer til at favne bredt og forgrene sig ud i det mere eksperimenterende med et stærkt line-up:

En af aftenens performere er den erfarne og meget scenevante Andreas Odbjerg, der har optrådt på de største scener i Danmark og skriver hits for kunstnerne som Lord Siva og Chris Burton, mens den mindre scenevante kunstner og forfatter Andreas Ole Nielsen på samme scene oplæser digte denne aften. Bandet Tidlige Armbånd påfører sig ja-hatten og spiller musik, hvor udtrykket er præget af en legende tilgang, der søger væk fra gyldne middelveje, uden om kedelige kompromisser og hæfter sig ved de skæve indfald. Det udmønter sig i koncerter, hvor en slæbende og hashtåget ballade, hektisk klaverboksning, lavmælt harpe, pumpende backtracks og indøvet koreografi står side om side. Aftenens sidste to navne er Brother Magnus og Musik til Mor. Manden bag sidstnævnte navn, Rasmus Bak, har siden 2012 forfinet et minimalistisk gør-det-selv udtryk, der skal opleves live. En hjørnesten i Baks projekt er autonomien og muligheden for at gå sine egne veje. Musik Til Mor vil denne aften præsentere sit nye soloværk ζωή. Med et hav af minimalistiske guitarstemmer skaber Musik Til Mor et indeterministisk tæppe af lyd, der kun afbrydes af de langsomme spartanske trommerytmer og den ensomme vokals messende strofer. Teksterne kredser om troen og livet og om det mørke og lys, der omkranser dem begge. Brother Magnus spiller meditativ, rytmisk kompositionsmusik på 2x trommer og 2x guitar. Musikken arbejder med forskydninger og spejlinger. Den undersøger kollektivet og dogmets frihed.

Fredag d. 24. maj
Pris: 80 kr.
Start: kl. 20
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.