© Enora Lalet – Matthias Lothy -2017- KEPALA GREEN STICK (big size ok)

FOOD ART FACES

Foto: Enora Lalet, Matthias Lothy

Her på Reffen banker vores hjerte for miljøet. Derfor er vi gået sammen med kunstnerne Enora Lalet og Matthias Lothy om at vise deres udstilling FOOD ART FACES på vores marked.

Her kan gæsterne opleve den første – og eneste – gastronomiske kunstudstilling af sin slags, der tager udgangspunkt i bæredygtige fødevarer. Reffen skyder udstillingen i gang med en fernisering fredag d. 5. april kl. 18.00, hvor Lalet og Lothy løfter sløret for en unik, interaktiv gastro-installation.

Kunstnerne selv vil selvfølgelig være tilstede til eventet, og der bliver rig mulighed for at nyde kunsten under åben himmel i Reffens urbane omgivelser med en drink i hånden og sprøde toner fra Reffens DJ.

Dagen efter ferniseringen – d. 6. april – åbnes dørene til en række spændende og udfordrende workshops med startups, bæredygtigheds-entusiaster og aktivister, hvor du får mulighed for at blive endnu klogere på udviklingen inden for bæredygtig gastronomi.

Efterfølgende kan kunstværkerne nydes på Reffens containerne helt frem til den 28. april.

WORKSHOPS

Food Innovation through Art and Technology
Tidspunkt: 6. april kl. 11-11.30
Find mere info her: https://bit.ly/2YJtpCg

Workshoppen stiller skarpt på nogle af morgendagens spørgsmål inden for fødevareteknologi:
• Hvad former og innoverer fødevarebranchen?
• Vil smags- og sanseoplevelsen blive ved med at være i fokus eller vil ernæringen være det vigtigste for madoplevelsen?
• Kan mad være fremtidens medicin?

Speakers:
Marie Persson // Art and Science Initiative
Sarah Juhl Gregersen // The Stockholm Resilience Centre

Circular Economy & Community for More Sustainable Food Systems
Tidspunkt: 6. april kl. 12-12.30
Find mere info her: https://bit.ly/2IcseWd

Det nuværende fødevaresystem trænger til disruption: For hver euro, der bruges på mad, betaler samfundet to euro i sundhedsmæssige, miljømæssige og økonomiske omkostninger. Med 80% af alle fødevarer, der forventes konsumeret i byer inden 2050 har virksomheder, offentlige organer, organisationer og institutioner mulighed for at være med til at revolutionere vores fødevaresystem.

Ved en overgang til en cirkulær økonomi vil fødevareproduktioner regenerere i stedet for at skade de naturlige systemer, som den bygger på, madaffald vil elimineres og biprodukter udnyttes.

Speakers:
Sofie Hafström Nielsen // CEO og grundlægger Comeat
Alexander Kiid // CEO og grundlægger KOBAJ
Elis Joudalova // Market Growth & Channel Islands Food Waste Consultant

Transformation of the Danish food scene
Tidspunkt: 6. april kl. 13-13.30
Find mere info her: https://bit.ly/2FSJePG

Der er en rivende udvikling af foodtech-scenen i Norden, hvor både nordiske og internationale fødevaremærker søger bedre og mere bæredygtige teknologiløsninger for at være på forkant med konkurrencen, mens investorer søger nye og spændende muligheder indenfor fødevareteknologi.

Speakers:
Frederik Lean Hansen // medgrundlægger af CPH Foodtech
Rune Egedal Westergaard // program manager af Spring Nordic
Rasmus Erichsen // Grundlægger af Stop Spild Lokalt

How Technology is reducing food waste
Tidspunkt: 6. april kl. 14-14.30
Find mere info her: https://bit.ly/2WIaGoQ

Over hele verden udvikler landmænd, kokke, innovatører og iværksættere teknologier til at løse problemer i alle aspekter af fødevarer og nye software og apps er kommet til for at konvertere madrester til omsætning. Til denne workshop kan gæsterne få et indblik i hvordan de gør det.

Speakers:
Philippe Schuler // Food Loss & Waste Expert Too Good To Go
Martin Grådal // CoFounder & CTO Why Waste
Petra Kaukua // Co Founder & CEO af Eatgrim
Micheal Haase // Founder & CEO af Plantjammer

The future of Protein
Tidspunkt: 6. april kl. 15-15.30
For mere info: https://bit.ly/2TDjhvH

Skal vi fortsætte med at spise animalske produkter, når cellulære kulturer kan dyrkes i et laboratorium? Hvordan gør nye fødevarer som insekter og ‘plantebaserede burgere’ ved traditionelle landbrug? Hvilken rolle skal industrialiserede nationer spille for at fodre verdens voksende befolkning?

Speakers:
Mante Sidlauskaite // Co Founder and CEO af Cogastro
Henrik Rendbøll // CEO af Møllerup Brands

Urban Organic Farming
Tidspunkt: 6. april kl. 16-16.30
For mere info: https://bit.ly/2Vd5okT

København har mål om at blive kulstofneutral i 2025 og en grøn tagpolitik, hvilket sikrer, at alle nye bygninger med tagskråninger under 30 grader skal være dækket af vegetation. Det åbner op for en anden brug af byrummet eksempelvis som byhaver og urbane gårde .

Speakers:
Mante Sidlauskaite // Co Founder and CEO af Cogastro
Jens Juul Krogshede // Co Founder and CEO af Nabo Farm

Fakta om Copenhagen Street Food – Reffen
Adresse:
Refshalevej 167 A 1432 København K
Åbningstider:
Alle ugens dage fra kl. 12-20
Åbningstiderne er vejledende – eventuelle ændringer vil blive meldt ud på Reffen.dk samt Copenhagen Street Food – Reffens facebookside.
Der kan betales med kort i alle madboder og barer på Reffen. Hvis du ønsker at betale med kontanter kan du veksle disse til et kreditkort i den bar, der hedder REF BAR. Du får naturligvis refunderet de penge, der er ubrugte, i samme bar.
• 10 min på cykel fra Nyhavn
• Bus 9A kører hver 10. min fra/til hovedbanegården samt metroen ved Chr. Torv.
• Havnebus 991 og 992 sejler i fast rutefart mellem centrum og Refshaleøen.
• Hop on and off-busser kører i juletiden hver 60. minut mellem kl. 11.00-17.00. Sidste afgang kl. 17.00.
• Hop on and off-havnerundfart sejler fra centrum hver 20.-45. minut. Sidste afgang kl. 15.00.
Hvis du kommer i bil er der rig mulighed for at finde parkeringspladser ved Reffen mod betaling. Husk at orientere dig på de gældende skilte i forhold til tidsrum og betaling.
Copenhagen Street Food – Reffen åbnede for første gang den 18. maj 2018, og siden har pladsen fungeret som en legeplads med fokus på bæredygtig mad, håndværk og kultur, hvor københavnerne er inviteret til at tage del i udviklingen.
Reffen er en arbejdsplads i København med 250 ansatte, der er fordelt på 50+ start-ups i form af madboder, barer og kreative værksteder. Gennem dogmerne ”Reduce & Reuse” har Reffen et stort fokus på bæredygtighed.
Reffen er placeret på Refshaleøen, hvor street food-markedet har et areal på 6000m2. Derudover har Reffen adgang til et fælles areal kaldet ”Minefeltet” på 4000m2, hvor stadeholderne og københavnerne kan udfolde deres kreativitet.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.