lille moelle drone

Lille Mølle genåbner til sommer!

Foto: Klavs Nordbirk

Den unikke Lille Mølle på Christianshavn vold – Løvens Bastion – genåbnes. Det sker efter Fonden Ejnar og Johanne Flach-Bundegaard har tilbagekøbt Lille Mølle fra Nationalmuseet.

Fondens formand Tanya Schlier oplyser, at fonden glæder sig til at få genåbnet Lille Mølle med forskellige aktiviteter. ”Vi vil sikre man kan både opleve og benytte museumshjemmet – helt i ånden efter de rejselystne og selskabelige tidligere beboere, samt sørge for at man igen kan få god mad og drikke i de smukke omgivelser” fortæller Tanya Schlier.

Nationalmuseet fik i 1973 overdraget Lille Mølle af Johanne og Ejnar Flach-Bundegaards Fond. Siden har Nationalmuseet passet på Lille Mølle og sørget for, at mange gæster har kunne nyde lidt mad og drikke i restauranten Bastionen og Løven – og siden 1996 har det været muligt at kunne få omvisninger i den del af Lille Mølle, som i 1916 blev indrettet af Ejnar og Johanne Flach-Bundegaard til en særpræget og meget spændende bolig for de to.

I forbindelse med at Nationalmuseet har ønsket at prioritere museets midler til andre bygninger, har Nationalmuseet nu tilbageoverdraget Lille Mølle til Ejnar og Johanne Flach-Bundegaards Fond.

Bygningerne, som er fredet, skal nu istandsættes både udvendigt og indvendigt – og så får offentligheden igen adgang til Lille Mølle.

Asbjørn Kaasgaard, Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv
There are 5 comments

Add yours
 1. Thomas Nissen

  Hej Knud Josefsen
  Er der noget NYT om “den lille Møller” og genåbning af Bastionen og Løven?
  Bedste hilsner
  Thomas Peltz Nissen
  Sundby Parkvej 4, 2 th.
  2300 Kbh. S.
  Nissebo@privat.dk

 2. Knud Josefsen

  Birte Pedersen har talt med en af beboerne i Lille Mølle og hun fortæller at det i øjeblikket ser ud til at blive slut-september, fordi der er dukket en række uventede problemer op i bygningen, som først skal repareres. Mange hilsner
  Knud

 3. Birte Pedersen

  Sidste nyt er at Fonden forventer at Lille Mølle vil åbne i forbindelse med Kulturnatten midt i Oktober 2019. Bedste Hilsen Birte P.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.